Rusija gali likti be Irano dronų. JAV pasiūlė Teheranui netikėtą susitarimą  ()

Vašingtonas primygtinai reikalauja ne tik stabdyti Irano gaminių tiekimą Rusijai, bet taip pat neduoti ir jų atsarginių dalių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV ir toliau ieško įrankių, kaip įtikinti Iraną atsisakyti tiekti Rusijai bepiločius orlaivius- kamikadzes, kuriais ji atakuoja Ukrainą.

Vykdydamas šį procesą Vašingtonas yra pasirengęs sušvelninti sankcijas prieš Iraną mainais už tai, kad Teheranas sustabdytų dronų perdavimą Rusijos Federacijai. Tai teigiama „Financial Times“ medžiagoje.

Leidinio pašnekovai iš JAV ir Irano teigė, kad šiemet du kartus Katare ir Omane vyko netiesioginės JAV ir Irano derybos, kurių metu šis klausimas buvo svarstomas.

Amerikos pusė reikalauja, kad Islamo Respublika nustotų tiekti Rusijos Federacijai ne tik bepiločius, bet ir jų atsargines dalis. Anot šaltinio iš Irano, Teheranas oficialiai neigia jo bepiločių orlaivių naudojimą Ukrainoje, taip pat tvirtina, kad paprašė Maskvos nenaudoti šių dronų atakuojant Ukrainos teritoriją.

 

Derybų proceso dalyviai tikisi, kad šalims pavyks pasiekti deeskalaciją, tačiau tam reikės ne tik teigiamo bepiločių orlaivių klausimo sprendimo, bet ir Irano atsisakymo sodrinti uraną daugiau nei 60 proc., pagerinti bendradarbiavimą su TATENA.

Jei šios sąlygos bus įvykdytos, JAV savo ruožtu neįves naujų sankcijų Teheranui ir griežtai neprižiūrės anksčiau nustatytų apribojimų Irano naftai įgyvendinimo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(20)
(0)
(20)

Komentarai ()