Sensacinga žinia. Maskva neteko oro apsaugos generolo  (1)

500 000 rublių už pažadą skirti Rusijos gynybos ministerijos žemę.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-09-07 Sensacinga žinia. Maskva neteko oro apsaugos generolo  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Maskvą ginančios oro gynybos kariuomenės vadas Konstantinas Ogijenka buvo suimtas už kyšio paėmimą. Apie tai praneša Rusijos TASS agentūra.

Šaltinio teigimu, baudžiamoji byla, kurioje generolui gali grėsti nuo aštuonerių iki 15 metų nelaisvės, buvo iškelta 2023 metų liepą. K. Ogijenka yra sulaikytas, jo suėmimas pratęstas iki lapkričio 27 d.

Anot „Kommersant“, K. Ogijenka kartu su 4-osios oro gynybos divizijos vadu generolu majoru Dmitrijumi Beliatskiu iš visuomeninės organizacijos „Nadežda“ vadovo gavo 500 000 rublių (5000 eurų). Tai buvo pirmoji 30 milijonų rublių (300 000 eurų) kyšio dalis, už kurią kariškiai pažadėjo plėtrai skirti Rusijos gynybos ministerijos žemę Dolgoprudnyje ir Lobnioje prie Maskvos.

D. Beliatskis iš dalies pripažino savo kaltę ir susitarė dėl tyrimo. Jam buvo skirtas namų areštas. K. Ogijenka savo kaltės nepripažino. Tyrėjai nusprendė, kad generolas, turintis „plačius ryšius tarp Rusijos gynybos ministerijos karinės administracijos pareigūnų“, gali daryti įtaką liudininkams, o pasirinkus švelnesnę kardomąją priemonę – slapstysis nuo tyrimo ir teismo.

 

K. Ogijenka nuo 2021 m. ėjo Lenino specialiosios paskirties oro ir priešraketinės gynybos armijos 1-ojo ordino vado pareigas ir buvo pašalintas iš pareigų, iškėlus baudžiamąją bylą.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(11)
(2)
(9)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (1)

Susijusios žymos: