„Įspūdingai daug artilerijos, raketų ir tankų...“ Tai rimta. Rusija surado beprotiško dydžio arsenalą  ()

Šiaurės Korėjos ginklų tiekimas Rusijos Federacijai suteiks RF karinei pramonei „atokvėpį“, kad galėtų toliau didinti savo gamybą. Tai leis Maskvai vykdyti užsitęsusio karo strategiją.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-09-12 „Įspūdingai daug artilerijos, raketų ir tankų...“ Tai rimta. Rusija surado beprotiško dydžio arsenalą  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jei Šiaurės Korėja aprūpins Rusiją ginklais ir amunicija, tai gali pratęsti karo veiksmus Ukrainoje. Tačiau ekspertai mano, kad Šiaurės Korėjos ginklai nėra technologiškai pakankamai pažangūs, kad pakeistų antrus metus vykstančio karo bangą. Galima Pchenjano karinė pagalba Maskvai aptariama rugsėjo 11 d. paskelbtoje „Bloomberg“ ataskaitoje.

Publikacijos autoriai pažymi, kad Šiaurės Korėjos lyderis Kim Jong-unas pirmą kartą per ketverius metus lankysis Rusijos Federacijoje ir susitiks su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu. Pasak amerikiečių, derybų metu valstybių vadovai aptars ginklų ir amunicijos tiekimą RF. Ir nors šalys neigia ginklų perdavimą, rašo stebėtojai, reikėtų atsižvelgti į įspūdingą Šiaurės Korėjos turimą ginklų arsenalą.

Šiaurės Korėja turi vienas didžiausių artilerijos  ir nevaldomų raketų atsargų, kurios gali būti panaudotos sovietmečio ginkluose, kuriuos Rusija meta beatodairiškoms atakoms prieš Ukrainą,“ – rašoma medžiagoje.

Pasak JAV karinio jūrų laivyno koledžo profesoriaus Terence'o Roehrigo, ginklų tiekimas iš KLDR labai palengvins Rusijai tęsti sekinantį karą.

 

V. Putino strategijos dalis yra įsitikinimas, kad Rusija gali atsilaikyti prieš Vakarų paramą, kuri būtina Ukrainos išlikimui. Amunicijos kiekio didinimas leidžia V. Putinui tęsti šią strategiją“, – sakė jis.

Be to, papildomas amunicijos tiekimas leis Rusijos gynybos pramonei laimėti laiko ir padidinti savo gamybą. Davidas Schmerleris, Jameso Martino Neplatinimo studijų centro vyresnysis bendradarbis, sakė, kad karinės pagalbos gavimas iš Šiaurės Korėjos padėtų užpildyti amunicijos ir kitų ginklų sistemų spragas, kurias Rusijos ginklų gamintojai stengėsi užpildyti.

Manoma, kad Šiaurės Korėjos amunicija, kuri galėtų būti V. Putino pageidavimų sąraše, yra 122 mm ir 152 mm artilerijos sviediniai, taip pat 122 mm raketos. Į šį sąrašą taip pat gali būti įtrauktos prieštankinės ir „žemė-oras“ raketos. Be to, KLDR turi įspūdingą senų sovietinių tankų, tokių kaip T-54 ir T-62, arsenalą. Panašūs pavyzdžiai jau buvo matyti Ukrainoje, todėl korėjietiška įranga gali pasitarnauti kaip atsarginių dalių donorė.

 

Tuo tarpu ilgus metus trukusios sankcijos neleido KLDR sukurti ginklų, kurie galėtų konkuruoti su pažangiais JAV ir NATO šalių modeliais, o jie buvo tiekiami Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(1)
(16)
(-15)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()