Ataka iš Rusijos. NATO šalyje panika, statomos slėptuvės. Gyventojų prašoma „neišprotėti“  ()

Bepiločio orlaivio liekanos buvo aptiktos Rumunijoje – už 14 km nuo sienos su Ukraina.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rumunija, Rusijos atakų prieš Ukrainos jūrų uostus Dunojuje fone, pradėjo betoninių laikinų priedangų statybą gyvenvietėse, esančiose pasienyje su Ukraina. Anot Rumunijos gynybos departamento, slėptuvė pradėta statyti Plaura kaime, Tulčės apskrityje, esančiame priešais Izmailo miestą Odesos regione.

Sprendimą statyti priedangą priėmė Nacionalinis ekstremalių situacijų komitetas. Rugsėjo 7 dieną departamentas paskelbė, kad reikia imtis priemonių apsaugoti teritorijas, esančias netoli sienos su Ukraina. Slėptuvės skirtos civiliams, kurie gali tapti Rusijos bepiločių orlaivių atakų aukomis. Planuojama pastatyti dvi, aplink jas taip pat bus įrengta speciali zona.

Tuo tarpu Rumunijos vyriausybės vadovas Marcelis Ciolacu ragino „nuraminti gyventojus“ ir „neišprotėti“.

Anot jo, „niekas Rumunijos nepuola, situaciją visiškai kontroliuoja šalies valdžia“. Rugsėjo 13 d., trečiadienį, Rumunijos teritorijoje, 14 km nuo sienos su Ukraina, buvo aptikti nauji bepiločio orlaivio fragmentai, panašūs į tuos, kuriais Rusijos Federacija atakuoja Ukrainos uostus Dunojaus upėje.

 

Taip pat tapo žinoma, kad pasienio kaimų gyventojai gavo pranešimų apie pavojų per naktinę Rusijos bepiločių orlaivių ataką Ukrainos pietuose. Pranešime buvo perspėjimas apie galimą dronų nuolaužų patekimą į Rumunijos teritoriją.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(3)
(2)
(1)

Komentarai ()