Netikėta žinia. Derybos tarp Ukrainos ir Rusijos vyksta. Viskas slepiama  ()

Ukraina ir šalis agresorė Rusija karo metu tęsia derybas kai kuriais klausimais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai „The Washington Post“ rašo spalio 24 d.

Šalys sutaria dėl elementarių humanitarinių klausimų – apsikeitimo karo belaisviais ir žuvusių karių palaikų, laivų išplaukimo iš Juodosios jūros uostų, o neseniai pradėta diskutuoti apie ukrainiečių vaikų grąžinimą iš Rusijos, rašoma straipsnyje. „The Washington Post“ pažymi, kad nė viena pusė nesiekia viešinti šių „juodųjų kanalų“.

Kai kuriais atvejais Maskva ir Kyjivas naudojasi tarpininkais, įskaitant Turkiją, Katarą, Jungtinius Arabų Emyratus, Saudo Arabiją, Vatikaną ir Tarptautinį Raudonojo Kryžiaus komitetą, pažymi leidinys.

Tačiau didžiąją dalį mainų vykdo tiesiogiai atskiri atstovai, ypač per asmeninius susitikimus Ukrainos ir Rusijos pasienyje bei Stambule, taip pat pokalbių telefonu metu, leidiniui sakė keli diskusijose dalyvavę Ukrainos pareigūnai.

Tarpininkai yra atsarginis variantas, sakė Ukrainos prezidento patarėjas Michailas Podoliakas. Anot jo, jei Ukraina gali pati pasiekti rezultatų, ji tai ir daro.

Ukrainos karinės žvalgybos karininkas Dmitrijus Usovas, vadovaujantis koordinaciniam centrui, prižiūrinčiam derybas dėl kalinių mainų, sakė, kad tai labai sunku emociškai. Tačiau Ukraina yra suinteresuota, kad susigrąžintų savo gynėjus, ir jei ji atmes visus komunikacijos kanalus, ji to negalės padaryti, sakė jis. Ženevos konvencijos numato apsikeitimą karo belaisviais pasibaigus karo veiksmams. Tačiau D. Usovas sakė, kad Ukraina siekia kuo greičiau grąžinti į nelaisvę paimtus kariškius, nes, remiantis JT dokumentais, jie buvo sistemingai kankinami.

 

Iš Rusijos pusės derybas dėl kalinių keitimo veda koordinacinis centras prie Rusijos Federacijos gynybos ministerijos, kuriam priklauso ir Rusijos federalinė saugumo tarnyba, rašoma straipsnyje.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(24)
(1)
(23)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()