„Aiškiai tai sakau! Jūs teroristai!“ Skamba visas pasaulis, ką Erdoganas pasakė apie „Hamas“ ir Izraelį  ()

Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas aiškiai pažymėjo, kad Izraelį laiko „teroristine valstybe“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jis apie tai kalbėjo trečiadienį valdančiosios Teisingumo ir plėtros partijos (AKP) parlamentinės frakcijos posėdyje Ankaroje, praneša „ZN.ua“.

„Aš sakau aiškiai: Izraelis yra teroristinė valstybė“, – pabrėžė R. T. Erdoganas.

Tuo pat metu Turkijos valstybės vadovas kreipėsi į Izraelio premjerą Benjaminą Netanyahu dėl jo iniciatyvų blokuojamame Gazos Ruože.

„Kreipiuosi į B. Netanyahu: jūs turite atominę bombą, branduolinę bombą ir ja grasinate. Kad ir ką turėsite, vis tiek eisite“, – pasitikėjimą išreiškė prezidentas.

R. T. Erdoganas pažymėjo, kad „jei Izraelis tęs savo žudynes tokiu būdu, visur bus užfiksuota, kad tai teroristinė valstybė, kurią prakeikė visas pasaulis“.

Kalbėdamas apie Ankaros poziciją Palestinos „Hamas“ judėjimo atžvilgiu, Turkijos lyderis sakė, kad „šalis nedvejodama paskelbs, kad šio judėjimo nariai yra pasipriešinimo kovotojai, ginantys savo tėvynę“.

„Net jei kai kuriems tai trukdo, nedvejodami sakome, kad „Hamas“ nariai yra pasipriešinimo kovotojai, bandantys apsaugoti savo tėvynę ir žmonių gyvybes“, – sakė jis.

 

Be to, R. T. Erdoganas paskelbė apie ketinimą surengti pokalbį telefonu su šalių lyderiais, kurie susilaikė nuo balsavimo už rezoliuciją dėl Gazos, kurią JT Generalinė Asamblėja priėmė 121 balsu.

„Suteikdama Palestinai visų formų matomą ir nematomą humanitarinę paramą, Turkija ir toliau izoliuos Izraelį tarptautinėje arenoje. Be to, mes imsimės veiksmų, kad į tarptautinį teismą būtų patraukta Izraelio karinė-politinė vadovybė, žiauriai susidorojusi su engiamais Gazos gyventojais“, – pridūrė prezidentas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(7)
(15)
(-8)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()