„Jie griauna Europą. Jei tai tęsis, galime padaryti galą Europos Sąjungai...“  (1)

Orbanas prognozuoja Europos Sąjungos žlugimą dėl Briuselio politikos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dabartinė Briuselio politika gali lemti Europos Sąjungos žlugimą, sakė Vengrijos ministras pirmininkas Viktoras Orbanas, kalbėdamas renginyje, skirtame jo „Fidesz“ partijos 30-mečiui.

Jo teigimu, kaip cituoja RTL, ES reikia radikalių pokyčių.

„Esu giliai įsitikinęs, kad turime pasakyti „ne“ Briuselio Europos modeliui, nes jis netvarus arba, vengriškai tariant, neturi ateities. Esu įsitikinęs, kad šiandien Briuselyje jie griauna Europą ir veda ją į pražūtį. Kasdien į jos karstą kalama vis daugiau vinių. Jei tai tęsis, galime padaryti galą Europos Sąjungai“, – sakė Orbanas.

Jis pabrėžė, kad Vengrija yra suinteresuota, jog ES liktų vieninga. Orbano nuomone, išstoti iš ES nereikia, ją reikia keisti.

Anksčiau Vokietijos užsienio reikalų ministrė Annalena Baerbock sakė, kad ES plėtra yra geopolitinė būtinybė. Tačiau ji pridūrė, kad pati ES taip pat turi reformuoti savo institucinę struktūrą. Anot jos, tai būtina norint išlaikyti gebėjimą veikti ir priimti sprendimus po numatomos laipsniškos plėtros ir įgyti tarptautinę įtaką vis labiau daugiapoliame pasaulyje.

 

Prieš tai Vokietijos kancleris Olafas Scholzas pasiūlė reformuoti ES ir priimti naujas nares. Anot jo, Europos Sąjunga turi priimti sprendimus kvalifikuota balsų dauguma, todėl ji bus tinkama priimti naujas šalis, taip pat garantuos ES suverenitetą ir gyvybingumą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(5)
(13)
(-8)

Komentarai (1)