Kas galėjo pagalvoti! „Putinas yra tuo apsėstas“. Netikėta karo priežastis  (1)

V. Putinas išsprendžia krizę puldamas Ukrainą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos diktatorius Vladimiras Putinas nerimauja dėl demografinės krizės, kurią paaštrino karas Ukrainoje. Vienas iš šios problemos sprendimo būdų yra tūkstančių Ukrainos vaikų pagrobimas ir indoktrinavimas RF.

Apie tai rašo „Financial Times“.

JT duomenimis, 2021 m. Rusijos gyventojų skaičius buvo 145 mln., o XX amžiaus pabaigoje – 149 mln. Net nepaisant milijonų migrantų iš Vidurinės Azijos šalių atvykimo į Rusiją, problema nemažėja.

Be to, koronaviruso pandemijos piko metu perteklinis mirtingumas Rusijos Federacijoje siekė apie 1,1 mln.

Pentagonas skaičiuoja, kad vien 2022-ieji Rusijai kainavo 120 000 karių gyvybių. Dar šimtai tūkstančių rusų dėl karo pabėgo iš šalies.

„Praėjus šešiems mėnesiams po plataus masto invazijos į Ukrainą, V. Putinas pasirašė dekretą, kuriuo atkuriamas sovietinis „Herojės motinos“ apdovanojimas, skirtas moterims, pagimdžiusioms ir užauginusioms 10 ir daugiau vaikų. Viena pirmųjų šio apdovanojimo laureačių tapo Medni Kadyrova, Čečėnijos „prezidento R. Kadyrovo“ žmona“, – rašoma pranešime.

Praėjusį mėnesį V. Putinas pasirašė naują įsakymą, kuriuo 2024-ieji Rusijoje paskelbti „šeimos metais“. Savo kalbose jis vis dažniau paliečia šeimos temą, sakydamas, kaip kadaise buvo puiku, kai moterys per savo gyvenimą pagimdydavo 10 vaikų.

 

„V. Putinas yra apsėstas šios demografinės problemos. Jo nuomone, šalies galia yra susijusi su jos gyventojų skaičiumi. Kuo didesnis gyventojų skaičius, tuo galingesnė valstybė“, – aiškina prancūzų demografas Laurentas Chalardas.

Anot „Financial Times“, V. Putino paskelbta Ukrainos teritorijų, kuriose prieš karą gyveno apie 8,6 mln. žmonių, aneksija gali būti bandymas padidinti Rusijos demografinį potencialą. Visų pirma, dalis šios strategijos yra tūkstančių Ukrainos vaikų pagrobimas ir indoktrinavimas.

Be to, dabar Rusijos Federacijoje įsibėgėja pusiau religinė kampanija, kuria siekiama apriboti abortus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(0)
(12)
(-12)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: