Reiganas apsiverstų kape - kas vyksta JAV Senate  ()

JAV Senato demokratų daugumos lyderis Chuckas Schumeris trečiadienį, gruodžio 6 d., paragino respublikonus patvirtinti pagalbos Ukrainai finansavimą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jis taip pat pažymėjo, kad jie turėtų apsvarstyti, ar jų politika atitinka Amerikos vertybes.

Savo kalboje Ch. Schumeris paminėjo ir Ronaldą Reiganą, 40-ąjį JAV prezidentą ir buvusį respublikoną. „Ronaldas Reiganas apsiverstų savo kape, jei pamatytų, kaip jo paties partija leido V. Putinui važiuoti per Europą“, – sakė senatorius.

Jei Kongresas nesutars dėl pagalbos Ukrainai, tai gali būti lūžis, kai Vakarai nevykdys savo įsipareigojimų ir pasiduos autokratiniam Rusijos Federacijos režimui.

Anot „Politico“, Kongreso demokratai vis dažniau pripažįsta, kad dvišalių susitarimų dėl JAV sienos apsaugos negalima derinti su nauja pagalba Ukrainai, nes dauguma partijos narių niekada nenorėjo šių derybų su respublikonais.

Senato daugumos lyderis Chuckas Schumeris respublikonų poziciją pasienyje pavadino „bandymu paimti įkaitus“. O Senato teismų komiteto vadovas Dickas Durbinas teigė, kad derybų dalyvių sudėtis rodo, kad iš jų nieko nebus.

Respublikonai nuo pat pradžių tvirtino, kad pasienio politikos pokyčiai yra kaina už tai, kad demokratai gauna finansavimą Ukrainai. Tokį išmokų palyginimą demokratai laiko neteisingu, nes tolesnę pagalbą Kyjivui palaiko ir patys respublikonai.

 

Tuo pačiu metu senatoriai aiškiai parodė, kad nemato jokios kitos išeities, išskyrus demokratus, kurie sutiktų su jų reikalavimais pakeisti sienų politiką.

„Jei jie (demokratai – red.) nori pinigų Ukrainai ir Izraeliui, jie jų negaus, nebent uždarys sieną. Jiems sieną laikyti atvirą svarbiau nei Europos ar Artimųjų Rytų saugumas. Ir tai mane stebina“, – sakė respublikonas senatorius Mittas Romney.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(5)
(0)
(5)

Komentarai ()

Susijusios žymos: