[ŽT] „Kas tu toks, kad kritikuotum Rusijos veiksmus?“ Žeraras Depardjė pateko į nemalonę (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

2013 metais Rusijos pilietybę gavęs prancūzų aktorius Žeraras Depardjė turėtų padėti Rusijos pasą už šalies vadovybės veiksmų ir karinės specialiosios operacijos Ukrainoje kritiką, interviu internetiniam leidiniui „Moscow Region Today“ sakė politologas Sergejus Razguliajevas. Taip pat, jo nuomone, iš menininko reikėtų konfiskuoti visą Rusijoje esantį turtą, o gautas lėšas pervesti Šiaurės karinės apygardos reikmėms.

„Pirmiausia, kas tu toks, kad kritikuoji Rusijos veiksmus? Tu ne rusas, o prancūzas, ką tik gavęs rusišką pasą. Tu ne politikas, tu paprastas veikėjas, todėl <..> daryk tai, ką supranti ir ką gali. Palik politiką“, – aktorių ragino politologas.

Anot jo, spręsti Rusijos pilietybės atėmimo iš Ž. Depardje klausimą reikėjo iškart po to, kai jis SKO pradžioje leido sau panašiai retoriką. Ekspertas teigė, kad aktorius nieko nepadarė dėl Rusijos, tačiau leido sau kritikuoti šalies vadovybę.

 

 

Anksčiau Ž. Depardjė viename interviu sakė, kad ir toliau laiko save rusu ir myli rusų kultūrą. Aktorius pabrėžė, kad mieliau vengia kalbėti apie situaciją Ukrainoje, sakydamas, kad nereikia „maišyti politikos ir vaidybos“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(15)
(57)
(-42)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: