„Kad būtų sustabdytas karas.“ Kokį sprendimą tuoj priims G7  (3)

Vakarų šalyse yra įšaldyta apie 300 mlrd. USD Rusijos centrinio banko atsargų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

G7 šalys artėja prie Rusijos turto konfiskavimo sprendimo, kad perduotų jį Ukrainai. Apie tai praneša „Financial Times“.

Anot leidinio, Jungtinės Valstijos, kurios anksčiau viešai nepalaikė konfiskavimo, pranešė grupės sąjungininkams, kad rado būdą, kaip konfiskuoti lėšas „pagal tarptautinę teisę“.

„​G7 narės gali konfiskuoti Rusijos suverenų turtą kaip atsakomąją priemonę, kad paskatintų Rusiją nutraukti savo agresiją“, – sakoma JAV dokumente, išplatintame G7 komitetams.

Jungtinės Valstijos mano, kad Rusijos turto konfiskavimo tema galėtų būti G7 lyderių diskusijų tema 2024 metų vasario 24 dieną numatytame susitikime.

Didžiosios Britanijos užsienio reikalų ministras Davidas Cameronas taip pat paskelbė, kad egzistuoja „teisinis kelias“ konfiskuoti Rusijos turtą. Jis pasiūlė veikti kartu su JAV, jei kiti sąjungininkai nebus tam pasiruošę.

 

Leidinys rašo, kad derybos suaktyvėjo dėl to, kad pastarosiomis savaitėmis nepavyko skirti dviejų finansinės pagalbos paketų Ukrainai, kurių vertė viršija 100 mlrd. JAV dolerių, nes Kongreso respublikonai ir Vengrijos ministras pirmininkas Viktoras Orbanas blokavo finansavimą Kyjivui.

Pastebima, kad Vakarų šalyse yra įšaldyta apie 300 mlrd. USD Rusijos centrinio banko atsargų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(196)
(22)
(174)

Komentarai (3)