„Ukrainos kariai“ grasina Zelenskiui. Kas čia ne taip  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos propaganda paskelbė klastotę, kad prezidentui Volodymyrui Zelenskiui grasino Ukrainos kariuomenė.

Apie tai rašo „Strateginės komunikacijos centras“.

„Ukrainos kariuomenė įrašė vaizdo kreipimąsi į Volodymyrą Zelenskį su reikalavimu liautis reikšti pretenzijas vyriausiajam komisarui Valerijui Zalužnui ir kenkti kariuomenei, nes kariuomenė yra pasiruošusi žygiuoti į Kyjivą ir pradėti ginkluotą sukilimą“, – kreipimosi fragmentas. Tokią klastotę pagamino Rusijos žiniasklaida.

Tiesą sakant, jokioje Ukrainos žiniasklaidoje ar kituose patikrintuose šaltiniuose nėra atitinkamo kariškių kreipimosi, o pirminis platinimo šaltinis yra vienas iš „Facebook“ vartotojų.

„Tarp įrodymų, kad šis vaizdo įrašas  propagandinė produkcija, yra ir uniforma, kuria apsirengę „kariškiai“. Tai nėra moderni Ukrainos karinė uniforma, nes Ukrainos ginkluotųjų pajėgų karių kamufliažas yra daug lengvesnis ir yra purvinos geltonos spalvos, o rusų kariai dėvi tamsią pelkinę uniformą“, – išsiaiškino projekto „StopFake“ faktų tikrintojai.

 

Spravdi“ taip pat pažymėjo, kad vaizdo įraše esantys jaunuoliai yra su uniforma, vadinama „dubok“, o Ukrainos ginkluotosios pajėgos jos nenaudoja nuo 2014 m.

„Vieninteliai, kurie vis dar nešioja ją, yra Rusijos oro desanto pajėgų kariai“, – rašoma pranešime.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(5)
(3)
(2)

Komentarai ()