„Stiprus sprendimas!“ Netikėta žinia. Ką ruošia Estija Rusijos gerbėjams  ()

Vyriausybė svarsto galimybes deportuoti bet kuriuos nuolatinius Estijos gyventojus, pasirinkusius gauti RF pilietybę.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ministrė pirmininkė Kaja Kallas patvirtino, kad vyriausybė svarsto galimybes deportuoti bet kuriuos nuolatinius Estijos gyventojus, pasirinkusius gauti Rusijos pilietybę, taip atsakydama į Centro partijos parlamentaro laišką, rašo dienraštis „Postimees“.

„Postimees“ rusakalbiame puslapyje rašoma, kad premjerė sakė: „Rusijos Federacija per karinius manevrus repetavo atakas prieš Baltijos šalis (turint galvoje pratybas „Zapad“ – red.), nuolat oficialiais kanalais skelbia priešiškus ir klaidingus pasakojimai apie Vakarų tautas ir neseniai atkūrė nelegalios migracijos į ES organizavimo praktiką.“

K. Kallas priminė Estijos, kaip demokratinės, teisinės valstybės principus, statusą ir pažymėjo, kad bet kokio ilgalaikio leidimo gyventi atšaukimas numatytas Užsieniečių įstatymo 241 straipsnyje tais atvejais, kai tas ilgalaikis gyventojas ir užsienietis kelia aiškią grėsmę viešajai tvarkai ir nacionaliniam saugumui, rašo EER.

 

„Be to, kai Estijoje gyvenantis asmuo pasirenka gauti Rusijos Federacijos pilietybę tuo metu, kai Rusija puola Ukrainos valstybę ir jos žmones, tai rodo, kad prireikus, vykdant visuotinę mobilizaciją, yra pasirengęs prisijungti prie Rusijos armijos ir dalyvauti tose atakose prieš Ukrainą“, – tęsė K. Kallas, vadindama tai jau grėsme saugumui ir aiškiu signalu, kurio negalima ignoruoti – iš tiesų Policijos ir sienos apsaugos valdyba (PPA) yra įpareigota ištirti, ar toks veiksmas yra paramos pareiškimas valstybės remiamam terorizmui ir veiksmas, nukreiptas prieš Estiją ir jos sąjungininkes.

 

Bet kuris asmuo, ilgą laiką gyvenęs Estijoje, turi daug galimybių iš tikrųjų suvokti Rusijos atakos prieš Ukrainą realijas, sakė K. Kallas.

K. Kallas atsakė į parlamentaro Aleksandro Chaplõgino (Centras) laišką, kuris vidaus reikalų ministro Lauri Läänemetso pareiškimą pavadino „nerimą keliančiu“, ir pridūrė, kad tai sukėlė daugelio ilgalaikių Estijos gyventojų nerimą, ir pasiteiravo tiek apie teisinį to pagrindą, tiek apie tai, ar L. Läänemetso pareiškimas buvo oficiali vyriausybės pozicija šiuo klausimu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(68)
(1)
(67)

Komentarai ()