[ŽT] „ES puolimo atveju nepadėsime.“ Šokiruojantis pareiškimas iš JAV  (17)

Jis taip pat paskelbė, kad „NATO miręs“, ir pagrasino, kad JAV pasitrauks iš aljanso.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Buvęs Baltųjų rūmų vadovas ir kandidatas į JAV prezidento postą Donaldas Trumpas privačiame susitikime su eurokomisarais pareiškė, kad Jungtinės Valstijos nepadės Europos Sąjungai užpuolimo atveju.

Tai pasakė Europos Komisijos narys Thierry Bretonas, praneša „Politico“.

„Turite suprasti, kad jei Europa bus užpulta, mes niekada neatvyksime jums padėti ir palaikyti“, – 2020 metais, pasak T. Bretono, Europos Komisijos vadovei Ursulai von der Leyen sakė D. Trumpas.

„Ir, beje, jūs man skolingi 400 milijardų dolerių, nes nemokėjote, vokiečiai, tiek, kiek turėjote mokėti už gynybą“, – pridūrė jis dar būdamas JAV prezidentu.

Komisaras T. Bretonas papasakojo šią istoriją Europos Parlamente Briuselyje antradienį, sausio 9 d., likus kelioms dienoms iki Respublikonų partijos  posėdžio Ajovoje sausio 15 d., kuris bus pradinis žingsnis D. Trumpo kandidatavimui į JAV prezidento postą.

 

Kaip rašo „Politico“, Briuselis „persunktas baimės“ dėl galimybės D. Trumpui grįžti į JAV prezidento postą. Todėl T. Bretonas paragino ES šalis stiprinti savo gynybą, nes „mes esame vieni“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(12)
(24)
(-12)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (17)

Susijusios žymos: