Jungtinės Tautos ruošiasi įsikišti į konfliktą Ukrainoje! Reikalauja 3 100 000 000 $  (1)

Jungtinių Tautų agentūros šiais metais ketina prašyti 3,1 mlrd. dolerių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JT duomenimis, 2024 metais humanitarinės pagalbos reikės daugiau nei 14,6 mln. ukrainiečių, t.y. 40% Ukrainos gyventojų.

Jungtinių Tautų Humanitarinių reikalų koordinavimo biuro (OCHA) Operacijų ir advokatūros skyriaus direktorė Edem Wosornu tai paskelbė per sesiją su JT Saugumo Taryba Niujorke.

„Kadangi karas Ukrainoje tęsiasi nenutrūkstamai ir skatina didelį humanitarinės pagalbos poreikį, turi būti palaikoma finansinė parama“, – sakė E. Wosornu.

Ji taip pat paaiškino, kad būsimas Ukrainos humanitarinių poreikių ir reagavimo planas, kuris kitą savaitę bus pradėtas vykdyti Ženevoje, skirtas padėti 8,5 mln. žmonių. Ji paragino rėmėjus sustiprinti savo paramą sakydama: „2024 m. raginame visus donorus dar kartą padėti Ukrainos žmonėms.“

JT agentūros duomenimis, karas privertė maždaug 6,3 milijono ukrainiečių bėgti į kaimynines šalis, o keturi milijonai žmonių, įskaitant beveik vieną milijoną vaikų, tebėra perkelti Ukrainos viduje.

 

E. Wosornu taip pat išreiškė didelį susirūpinimą dėl iššūkių, su kuriais susiduria humanitarinės organizacijos, siekdamos patekti į Rusijos pajėgų užimtas teritorijas. Ji pabrėžė padėties rimtumą sakydamas: „Tai labai svarbu šimtams tūkstančių žmonių, gyvenančių okupuotose vietovėse, esančiose netoli fronto linijos, kurių poreikiai yra patys skubiausi“.

Prieigos trūkumas yra didelė kliūtis teikti pagalbą tiems, kuriems jos labai reikia.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(19)
(3)
(16)

Komentarai (1)