Lava pasiekė miestą. Dega namai. Kas vyksta Islandijoje? (Video)  ()

Jau užsidegė namai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Islandijoje sekmadienio rytą prasidėjus ugnikalnio išsiveržimui lava pasiekė nedidelį Grindaviko miestelį, kuris buvo evakuotas iš anksto.

Apie tai pranešė nacionalinis Islandijos transliuotojas RUV.

Lava pasiekė miesto gatves ir apėmė iš pradžių vieno namo dalį, kuris užsiliepsnojo, o paskui kitą. Miestelyje nėra gyventojų – iš anksto evakuota beveik 4 tūkst. žmonių.

Prieš pat lavai pasiekus miestą, vos už 50 metrų nuo artimiausių kaimo namų atsirado naujas plyšys, praneša DW.

Grindaviko meras Fannaras Jonassonas anksčiau pavadino ugnikalnio išsiveržimą „dideliu ir rimtu sukrėtimu gyventojams“. Jis paaiškino, kad išsiveržimas vyksta pakankamai arti, todėl lava gan greitai įveiks trumpą kelią iki miesto.

Civilinės gynybos vadovas Vidiras Reynissonas sakė, kad lava teka link miesto vandens ir elektros tiekimo stočių. Kol kas nežinoma, ar jos buvo pažeistos.

Islandijos prezidentas Gudnis Johannessonas sekmadienį pareiškė, kad gyvybėms pavojus negresia, nors gali kilti pavojus infrastruktūrai.

Anksčiau Grindaviko vietovėje buvo pradėti kurti žemės ir akmenų užtvarai, kad lava nepasiektų miesto. Islandijos meteorologijos tarnybos seisminių pavojų specialistas Benediktas Galdorssonas pastebėjo, kad dalis lavos srauto judėjo palei užtvanką toliau nuo gyvenvietės.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(13)
(4)
(9)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: