„97% balsų.“ Pirmasis Bideno žingsnis pergalės link  ()

„Pietų Karolinos gyventojai vėl prabilo, ir aš neabejoju, kad jūs vedate mus vėl laimėti prezidento rinkimus ir vėl palikti Donaldą Trumpą pralaimėjusiu.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dabartinis JAV prezidentas Joe Bidenas pirmauja demokratų pirminiuose rinkimuose Pietų Karolinoje. Už jį balsuotų apie 97 proc., pranešė CNBC.

Jo priešininkai – Minesotos atstovas Deanas Phillipsas ir rašytoja Marianne Williamson – nepasiekė 2 proc.

„2020 m. Pietų Karolinos rinkėjai įrodė, kad ekspertai klydo, tai įkvėpė mūsų kampanijai naujos gyvybės ir paskatino laimėti prezidento postą. Pietų Karolinos gyventojai vėl prabilo, ir aš neabejoju, kad jūs vedate mus vėl laimėti prezidento rinkimus ir vėl palikti Donaldą Trumpą pralaimėjusiu“, – sakoma J. Bideno pranešime.

J. Bidenas gaus visų 55 valstijos demokratų delegatų balsus. Jam reikia mažiausiai 1 969 delegatų, kad oficialiai paskelbtų savo kandidatūrą į prezidentus partijos suvažiavime Čikagoje rugpjūčio 18–22 d.

Pietų Karolinos respublikonų pirminiai rinkimai vyks vasario 24 d. Iki šiol lyderiu kovoje dėl teisės atstovauti partijai prezidento rinkimuose išlieka buvęs JAV prezidentas Donaldas Trumpas, iki šiol gavęs 32 delegatų balsus. Jo pagrindinė konkurentė, buvusi JAV nuolatinė atstovė JT Nikki Haley, surinko 17 balsų. Kad būtų oficialiai iškeltas kandidatas į prezidentus, vienas iš pretendentų turi surinkti 1215 balsų.

Kitas lemiamas įvykis prezidento rinkimuose bus kovo 5 d., vadinamasis super antradienis, kai 16-oje JAV valstijų ir salų teritorijose vyks pirminiai rinkimai ir pasitarimai.

 

Respublikonų ir Demokratų partijų kandidatų į prezidentus rinkimai vyksta dviem formatais – partijų ir pirminių. Pirmieji yra neformalūs rinkėjų susirinkimai, organizuojami tam tikros partijos vietos lygmeniu, o balsai gali būti skaičiuojami galvomis ar iškeltomis rankomis. Pirminius rinkimus organizuoja valstijų vyriausybės, o balsuojant naudojamos balsadėžės ir biuleteniai. Remiantis pirminių rinkimų ir pasitarimų rezultatais, nustatomas partijų delegatų skaičius iš kiekvienos valstijos, jie balsuos už vieną ar kitą kandidatą partijos suvažiavimuose, kuriuos vasarą vykdys abi partijos. Kad būtų iškeltas kandidatas, vienas iš pretendentų turi užsitikrinti daugiau nei pusės delegatų palaikymą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(11)
(2)
(9)

Komentarai ()

Susijusios žymos: