Ukrainos sostinė – Lvivas? Nauji Medvedevo kliedesiai  ()

Karo studijų instituto teigimu, Kremlius intensyvina retoriką dėl hipotetinio Ukrainos padalijimo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos sostinė – Lvivas? Nauji Medvedevo kliedesiai.

Karo studijų instituto (ISW) ekspertų grupė pakomentavo naujausią Medvedevo įrašą.

„Planai tiesti geležinkelio liniją, jungiančią Ispaniją su Lvivu, yra įrodymas, kad Vakarai nusprendė, jog Lvivas bus nauja Ukrainos sostinė Lvivo srities ribose. Ir esmė ne ta, kad bėgiai Vakaruose ir Mažojoje Rusijoje skiriasi pločiu. Esmė ta, kad verslas į ateitį žvelgia plačiau nei politikai“, – soc. tinkle „X“ rašė buvęs Rusijos prezidentas Dmitrijus Medvedevas.

ISW nurodo, kad įrašas yra Kremliaus informacinės operacijos elementas, pabrėžiantis naratyvo, pristatančio invaziją į Ukrainą kaip istoriškai pagrįstą Rusijos politikų imperijos užkariavimą, atgimimą. Be to, Medvedevas užsiminė, kad „Europos galios galėtų padalyti Ukrainą ir palikti ją kaip suverenią valstybę Lvivo srities ribose“.

„Kremlius intensyvina savo retoriką dėl hipotetinio Ukrainos padalijimo, kelia nekaltas ir nesusijusias temas, tikriausiai norėdamas normalizuoti naratyvą apie (Ukrainos) padalijimą Vakaruose“, – aiškina ISW.

 

ISW taip pat pažymi, kad tai, jog Medvedevas savo įrašą paskelbė soc. tinkle „X“, o ne Rusijoje daug populiaresniame „Telegram“, rodo, kad jo žodžiai buvo skirti vartotojui už Rusijos ribų.

Apibendrindamas ISW teigia, kad pagrindinis Vladimiro Putino tikslas – pasiekti visišką Ukrainos ir Vakarų kapituliaciją, ir taip įgyvendinti maksimalias invazijos prielaidas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(1)
(18)
(-17)

Komentarai ()