Pražūtingas maras planetos nuo mūsų neapsaugotų

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

ZmogZ 2014-11-05 21:15
kas čia per mazochistinės nesąmonės tegul jas ir skaito kur aktualu, o ne Lietuvoje, kur baigia išvažinėt, išsižudyt ir prasigert
Eidumukas 2014-11-05 21:22
Įdomu, kada baigsis tie pasakymai, kad Lietuvoje visi prasigėrę, nusižudę ir išvažiavę.
ZmogZ 2014-11-05 21:41
Na, pakankamai geras požymis, kad reikia nutraukti tokius pasisakymus, būtų jei Lietuva liautųsi statistiškai lyderiauti pagal savižudybes ir suvartojamo alkoholio kiekį savižudybėmis nusileidžia tik Grenlandijai alkoholizmas top 3 kartu su Rusija ir Rumunija
Azuolas 2014-11-05 21:58
Vėl eilinis kliedesys imamas iš oro sugalvotais jausmingais hipsteriškais teiginiais apie "žemė negali išlaikyti tokio skaičiaus vai vai vai". Esmė yra kaip gyvenam, o ne kiek mūsų. Jei gyventumėm kaip (harmoningoje, hipsterių išsvajotoje) senovėje, kur neefektyviai išnaudojamas žemės plotas, tai "per daug" būtų ir pusės tiek žmonių, kiek gyvena šiuo metu. O pajungus žalesnes technologijas, neteršiančias tiek aplinkos, išvysčius geriau genų inžineriją, hidroponiką sutilptų ir prasimaitintų Laisvai dar tiek pat. Bet visokie žalieji hipsteriai verčiau pasiryžę žudyti nekaltus žmones nei pasidomėti naujom technologijom. O jei dar atrastų būdą kaip išgėlinti ekonomiškai jūros vandenį... tai ir 5 kart tiek sutilptų... Bet nu kam. Geriau parėkauti dvasingų ir jausmingų frazių.
stdio 2014-11-06 07:16
Sutinku su Ąžuolu. Aš irgi galvojau, kad jau tikrai blogai - nebetelpame. Iki tol taip galvojau kol nepakeičiau darbą ir pradėjau ištisai keliauti - skrendi virš Kanados, JAV, Rusijos tūkstančiai kilometrų be civilizacijos požymių. Skrendi virš p. korėjos - tiesiog akmeniniuose kalnuose miestai. Japonija, ... Summary: užtektų įsisavinti bent pusę tų žemių ir dar pridėjus, ką sako Ąžuolas - tai apie populiacijos dydį iš viso nekalbėtume.
T 2014-11-06 08:01
Man tiesiog kvailos tos kalbos apie švietimą ar įmantriai pavadintą edukaciją. Sakykim kaip jaustis žmogui kuris neturi nei vieno vaiko ir jam siūlo auginti svetimą, nes jis jau senas, kokie 40 metų ir savų neturės, kai tai siūlo vyras kuriam 2 moterys pagimdė 3 vaikus? Kažkas panašiai yra ir Afrikoje, kai kokiai jaunai porai, abiems po 24 metus pasakyti, tai užteks jums ir 4 vaikų, šiaurėje iš vis visi turi po vieną ar du vaikus, kai jie žino pilną atvejų kai kai kurie kaimynai turi po 10 ir daugiau vaikų, o dar tas vaikų ir paauglių mirtingumas, AIDS? Štai nuoroda, joje nurodoma kiek per visą gyvenimą vidutiniškai moteris pagimdo vaikų. Mane labai nustebino, kad kai kuriuose valstybėse ne toks jau ir didelis gimstamumas https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_s ... ility_rate.
bahuriux 2014-11-06 08:07
Sutinku su Azuolu. Visi tie "zalieji" kuriems atrodo, kad zmoniu yra perdaug gali pirmi viesai rodomi per TV nusizudyti. Taip butu parodomas sveikintinas pavyzdys ir ju tikejimas savo idejomis, o jie taptu kankiniais uz ideja. Sektos taip daro tai kas jiems trukdo? Jie irgi kaip sektantai skleidzia savo niekuom nepagrystas tiesas. O siaip Lietuvoj galetu buti 3 kartus daugiau ir dar nebutu perdaug zmoniu.
Shinigami 2014-11-06 10:39
Tie kurie sako, kad žmonių žemėje per daug ir tie kurie sako, kad per mažai, abu klysta. Nes žmonių perteklius ar trukumas turi būti skaičiuojamas kiekviename žeminę ar valstybėje atskirai. Bei reikia vertinti ne tik žemės plotą kuriame teoriškai butu galima auginti maistą, bet žemės plota kuriame praktiškai butu galima auginti maistą. Buvo straipsnis, kad Lietuvoje yra tiek durpių, kad juose esančių durpių Lietuvai pakaktu pilnai apsirūpinti energetiniais ištekliais. Taip, durpynų ir durpių turime daug, bet pačios didžiausios pelkės yra nacionaliniai gamtosauginiai draustiniai, likusios pelkės yra valstybinės reikšmės miškuose, dar dalis pelkių yra paprastuose miškuose, bet ir tie miškai dabar yra šventi ir niekas juose kasti durpių neleis. Todėl 80 - 90 proc. visu durpių yra nepasiekiamos. O likusios durpės yra melioruotuose (sovietmečiu) pievose. Dėl melioracijos, žemdirbystės tose vietose ir praėjusio ilgo laiko, tos durpės jau yra suirusios ir dauguma ekonomiškai nevertingos. Todėl realiai galimu išgauti durpių Lietuvos poreikiams patenkinti ne užtektu. Tas pats galioja ir žemdirbystei. Yra daug laisvu žemės plotu kuriuose teoriškai butu galima užsiimti žemės ūkiu, bet didelė dalis jų yra įvairiuose rezervatuose, draustiniuose ir dėl to praktiškai jų negalima naudoti žemdirbystei. Kiti plotai gali būti nederlingi. Kaip rašo stdio, visi didžiausi laisvi žemės plotai yra Kanadoje, JAV. Bet tai kodėl šios šalys importuoja maisto produktus, o ne gamina? Gal todėl, jog jose kurti ūkius ir auginti produktus dėl aukšto pragyvenimo lygio yra ekonomiškai nenaudinga? Nebent tai brangus arba mažai investicijų ir priežiūros reikalaujantys produktai. Rusija iš vis kitas atvejis. Nes jų politinė sistema sunkiai bendradarbiauja su vakarų politinę sistema. Bei ir patys efektyviai užsiimti žemės ūkių nesugeba. Todėl dideli laisvi žemės plotai nelygu dideliems žemės ūkiams. Nes galimybė kažką daryti priklauso ne tik nuo žemės, bet ir nuo ekonominės, politinės ir išsivystymo aplinkos. Lietuva kažkodėl nenori, kad kinų ar indų imigrantai atkeliautu ir užimtu čia darbo vietas. Tas pats yra ir su kitomis šalimis. Laisvai į jas iš bet kur ne atkeliausi. Todėl Afrikiečiai kur yra žmonių perteklius ir derlingos žemės trukumas negali persikelti į JAV, Kanada, Rusija ar kitas šalis kuriose yra daug derlingu žemių. O šios šalys negali pakankamai eksportuoti savo žemės ūkio produktų į Afriką, nes Afrika neturės kaip už juos sumokėti. Todėl net jei praktiškai žemė galėtu išlaikyti kad ir 30 milijardų žmonių, bet praktiškai dėl įvairių žmogaus sukurtu barjerų to padaryti negali. Taigi, Afrikoje yra žmonių perteklius. Kituose žeminuose (šalyse) jų yra labai mažai. O bendrai apie žemę kalbėti negalime.
Salubri 2014-11-06 11:30
http://www.youtube.com/watch?v=Wd7K4cgrjng Labai geras video sia tema
technologas 2014-11-06 13:31
Be maro dar yra karas ir badas.
ZmogZ 2014-11-06 14:57
ačiū, labai geras filmas tik, aišku, nepatiko vienas dalykas "herpblerp dėkokit valdžiai už sumažintą populiaciją", kai dėkoti reikėtų pramoninkams už pigią kontraceptiką TL;DW 8-11min.
azotas 2014-11-06 15:03
Cia gaunas taip, kad mes butent vakarieciai kalti del visu zemes problemu, o jus afrikieciai ir toliau dauginkites mes jus islaikysim.
Shinigami 2014-11-06 17:04
http://www.worldometers.info/world-popu ... y-country/