Kinijoje karo atveju būtų mobilizuojami 18–60 metų vyrai ir 18–55 metų moterys

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

patalnius 2010-02-28 12:45
Kad sunkiai pramušamas tai taip, tas tiesa, tačiau nesutinku su kolegos išreikštomis mintimis, kad tankas buvo eksploatuojamas prieš antrą pasaulinį karą ir apie tuometinės Sovietų Rusijos karinę galią.
Indigo89 2010-02-28 13:09
Nelabai suprantu jusu abejoniu del kinijos karines galios. Kinai greit visose srityse bus pasieke daugiau uz amerikiecius, ten, kur jie "atsilike", tiesiog nukopijuos technologijas, o tada prades kurti jau nuo to tasko, cia puiki taktika yra. Taip kad amerikieciai gal ir turi lazeri dabar, bet vos jis bus uzbaigtas (isleisti dideli pinigai researchui), kinija paims ta uzbaigta ir nukopins, net neabejoju. Jei ne rusu branduoliniai uztaisai su jais isvis tik apie gamtos isteklius butu galima kalbetis.
kiesza 2010-02-28 13:29
Stalinas pries pat kara visus patyrusius vadus i koncentracijos stoviklose sunaikino ko pasekoje karams vadovavo nieko neismanantys rusai na o vokieciai buvo sukaupe labai stipria karo patirty todel pradzioj jiems labai gerai sekesi karas taciau posakis TALENTO NEPRAGERSI ne is pirsto lauztas tai gi nauji vadai greit ismoko karybos meno pradejo naudot zvalgyba visa kita apgyne stalingrada maskva ir labai sauniai sutriuskino Vokietaicius.
SG 2010-02-28 14:48
Kad kiek žinau, tai vokiečiams todėl gerai sekėsi, kad jie pirmi užpuolę, perėmė labai daug šaudmenų, ginklų, maisto ir t.t. iš Tarybų Sąjungos. Nes Stalinas buvo viską prie pat sienos sutraukęs. Pamenu dar statistika buvo kažkada istorijos vadovėlyje, kiek pas ką buvo ginkluotės. Tai pas TSRS praktiškai visko buvo dvigubai daugiau, tik karių panašokai, nors ir tų šiek tiek daugiau. O užpuolus vokiečiams pirmiems, TSRS kariai liko basi ir be ginklų. Ir nereikia sakyt, kad TSRS nebuvo gerų vadų. Tarkim tokių talentingų karvedžių, kaip Ivanas Konevas ar tuo labiau Georgijus Žukovas, tai dar paieškot reiktų.
rwc 2010-02-28 14:56
[OT] Oh noes, visiems išdalins po mobiliaką =8] Kodėl Zeta tyli?
enternald 2010-02-28 15:12
Kinija neskiria daug pinigu armijai todel armija ir yra 1600000. Šalis daugiau neskiria pinigų. Armija didesnė nepadės. JAV profesionali kariuomenė turi 1000000, o Kinijoje didžioji dalis šauktinių.
gabus 2010-02-28 15:15
Kai kurie komentarai primena delfį.... Šiek tiek perdėta, bet iš esmės tiesa. Tik gal ne MK, o KV turėjai galvoj? O kaip ir kodėl karo pradžioje gavo galvon, įtikinamai paaiškina V.Rezun. Kas dėl Kinijos, tai jei ten atsiras daugiau laisvės, manau viskas pasikeis.
SG 2010-02-28 15:49
Aš irgi prisidedu prie špygų laikymo. Man taip pat, kaip ir jums, atsibodo gyvent.
Muskietininx 2010-02-28 22:27
Man irgi įdomu kas nutiktų, kas laimėtų. Man įdomu kaip pasaulis atrodytų jeigu Hitleris nebūtų pralošęs ir t.t. O tuos kakučius ir šiukšles greitai užgoš mažyčiau žolės stiebeliai, kurie jau už kelių mėnesių virs didžiūlėmis žaliomis pievomis. Greitai sužaliuos ir medžiai. Geri Lietuvos valytojai surinks šiukšles, o kakučiai patręš žemę. visi bus linksmi ir patenkinti. O karui tikrai geriausias laikas žiema. Vien iš jūsų nuotaikų galima tai pasakyti. O šiaip jau ne į temą čia.
Dedas 2010-02-28 22:36
Man rodos karts ne Žukovas ir kaltas kad rusai gavo tokius didelius nuostolius per ww2? Yra kelios knygos paskaitikit, žmogus nemenkai susipažines su faktais išnarplioja ta žukova kaip asmenybe, ir jo nuopelnus- "Pergalės šešėlis" ... Nesakau kad visiškai pasitikiu šia knyga, bet kiek tikrinau faktus ir skaitčius tai autorius nemaluoja...
gabus 2010-03-01 10:41
Pasak Rezuno, SSRS patyrė didelius nuostolius dėl to, kad nesiruošė gynybai, bet ruošėsi puolimui. To pasekoje kariuomenė buvo per arti sienos, visiškai buvo nesiruošiama gynybai ir pan. Tai prieštarauja oficialiai SSRS/Rusijos versijai, tačiau tikrinant faktus, atrodo įtikinamiausia.
kiesza 2010-03-01 11:03
SSRS patyre didziausius nuostolius del keletos priezasciu kuriu pagrindine buvo Geru vadu nebuvimas. Stalinas nenoredamas konkurencijos paliepe visus paturusius karvedzius dalivavusius 1PK pasalinti o tada uzpuole vokieciai kurie puikiai mokejo kautis nes buvo igave gera praktika su kaimynemis salimis. 2 tai jog kariuomene buvo dislokuota prie pat sienos ir apskritai visos gamyklos todel rusai visas gamyklas griove ir traukesi i rytus tada ten viska nuo pamatu visas karo pramones gamyklas state per nauja ir per 2 metus viska baige tada pradejo masine ginklu gamyba bei pereme iniciatyva apgindami maskva ir stalingrada.
Arns 2010-03-01 11:38
Na, o logiškai mastant, jeigu vos ne visa kariuomenė prie sienos, kaip ji galėjo taip staigiai išsiskirstyti? Kaip Galėjo per kelias valandas LAF, beveik beginkliai, užimti Kauną? Galų gale, ar vokiečiai rodė beribius trofėjus paimtus pirmosiomis karo dienomis(tankai, pabūklai, lėktuvai...) Tad tai daugiau nei abejotini teiginiai. Ateityje ką žinai, gal ir buvo planų, tačiau vargu ar Lietuvoje stovėjo daugiau karių, nei įžengė 1940 birželio 15. Maždaug skaičiuojama jog buvo įvesta 150000 karių, plius apie 20000 nuo seniau buvo. Palyginimui, vien Žiemos karui prieš Suomija skaičiuojama, jog buvo apie 450000 RA karių. Vargu ar po Suomijos nepavykusio užkariavimo, Stalinas būtu siekęs užpulti Europą su dar mažesniu karių skaičiumi. Jeigu buvo sutelkta daugiau, tai atsakykit į mano pirmuosius klausimus
Tir4elis 2010-03-01 13:13
Kaip nedemonstravo? Pakanka pasižiūrėt to meto vokiškas kronikas . O ten pilna visko, ko tik širdis geidžia. Šiaip, kai RA buvo priversta trauktis gavos jai tikra kiaulystė, nes viskas buvo daroma greitam ir manevriniam karui į priekį. O kai gavos trauktis, tai paaiškėjo, kad priešo teritorijos žemėlapiai kuo puikiausi, o va savos teritorijos nėr. Lėktuvai subombarduoti aerodromuose, kuras, maistas ir kitokios atsargos arba subombarduota arba jau priešo rankose, n+k karių paimta nelaisvėn. Ne veltui nemažai veteranų pasakoja, kaip traukdamiesi sprogdino savo mašinas ar tankus kai paprasčiausiai baigdavosi kuras. Yra pasakojimas apie vieną sunkiojo tanko įgulą kuri radusi gerą poziciją kai kiek sulaikė prieš juos esančius vokiečius šaudydami ne prieštankiniais o įtvirtinimams griaut skirtais sviediniais. Vien žo nereikia nuvertint . O dėl Kinijos, tai klausimas ar ji nelys Rusijon? Teritorijos iš seno juos dominančios, nelegalų ten begalės, o be to ne baisiai senai jau abi šalys dėl to pešėsi.
Crus 2010-03-01 13:24
Stalinas labai rizikavo del Staliningrado ginybos. nes esminis persilauzimas ivyko butent tada, kai Stalinas gavo patikinima, jog Japonija nepuls is rytu, todel buvo atitraukti daliniai is rytu ir pasiusti ginti Staliningrado.
gabus 2010-03-01 13:47
1 : 2.6 Su vokietais aišku, tačiau ką tokia sovietų kariuomenė veikė prie pat sienos? Tikrai ne gėlytes sodino. Jei nesiruošė puolimui, lieka tik kitas variantas. Nuo 1939m. iki 1941m. suformuotos ir dislokuotos prie sienos Naujos 125 šaulių divizijos (neskaitant senų). Taip pat suformuota 30 nauju motorizuotų divizijų. 1940-1941m. 79 naujos aviacijos divizijos. 1941m. birželį turėta virš 100 tankų divizijų ir apie 900 artilerijos pulkų. Slaptas didelės kariuomenės dislokavimas prie sienos, nauju aerodromų statyba, kariniu sandėlių iškėlimas prie sienos (beje vokiečiams atiteko ir dideliais kiekiais prie sienos susandėliuoti geležinkėlio bėgiai. Kodėl? ). Čia galima vardint ir vardint...
kiesza 2010-03-01 15:05
tai kur tavo manymu rusai savo kariuomene turejo laikyt matydami kad vokietija europoje viena saly po kitos uzimineja ?? tai tik dziaukis kad rusai didino kariuomene nes antraip plautum hitlerio vaiku kojines. jei netiki pasidomek kokie planai buvo numatyti su baltijos saliu gyventojais..
gabus 2010-03-01 15:41
Dar nepastebėjai, kad su tokiu beraščiu, kaip tu, niekas nesiruošia normaliai diskutuot?
lightfire 2010-03-01 16:08
didysis pasidomėtojau - parodyk tu man tuos planus - ne kažkieno nubraižytą juodraštį, o tikrą planą. Nei prie sovietų nei prie Hitlerio nebuvo saldu, ne tavo paaugliškam proteliui lyginti, kas baisesnis.
SG 2010-03-01 16:20
Nepulkit žmogaus, kaip maitvanagiai. Jei britai ir prancūzai būtų turėję nors kiek proto savo tuščiose galvelėse, jei nebūtų buvę jokių "keistųjų karų", jei nebūtų leista prisijungti Sudetų, jei nebūtų leistas Austrijos anšliusas, jei nebūtų leista įvesti armijos į Reino zoną, galų gale, jei nebūtų leista sulaužyti Versalio sutartį, niekad nebūtų buvus nei okopuota rytų Europa, nebūtų leista iškilti jokiam Hitleriui. O dabar pati Europa, pro pirštus žiūrėdamas į Hitlerį, galvodama, kad "jau šį kartą jam pakaks", nors buvo akivaizdūs imperiniai Hitlerio tikslai, pati pastatė TSRS į tokią padėtį, kad teko siųst armiją į vakarus.