Kinijoje karo atveju būtų mobilizuojami 18–60 metų vyrai ir 18–55 metų moterys

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

gabus 2010-03-01 16:31
Kariuomenė būna toliau nuo sienos, kad priešo puolimo atveju būtų galima paskelbti mobilizaciją ir pasiruošti smūgiui, kol dar priešas nėra priartėjęs prie visos kariuomenės. PVZ: Jei pamatytum įtartiną žmogų, tu nuo jo laikytumeisi toliau, kad jei jis puls, galėsi pasiruošti gintis, ar prieisi arčiau, kad jis tau bet kada galėtų suvarti peilį į pilvą, tau net nespėjus sureaguoti? Kaip tu paaiškintum Lenkijos ir Baltijos Šalių okupaciją?
SG 2010-03-01 16:38
Aš sakiau, kad ruošėsi gintis? Iš dalies. Tačiau ruošėsi pult. Juk seniai visiems žinoma tiesa, kad geriausia gynyba - puolimas.
Baaaik 2010-03-01 16:48
Siaip Stalinas nesitikejo puolimo is Vokietijos puses. Nors ir Britu zvalgai informavo Stalina apie ruosiama puolima pries Sovietus, taciau Stalinas tvirtai tikejo pasirasyta SSRS - Vokietijos nepuolimo sutartimi.
gabus 2010-03-01 17:15
(o greičiausiai ir visą Europą).
lightfire 2010-03-01 17:15
deja, tai yra sovietinis mitas, Stalinas toks naivus nebuvo
Baaaik 2010-03-01 17:19
Galbut, bet kodel tada Stalinas nepasiruose karui?
Arns 2010-03-01 17:29
Na nelabai vokiečiai dviem frontais kariavo, su britais daugiau oro mūšiai, gryno fronto kaip ir nelabai. Kita dalis Europos irgi maždaug jau buvo nukariauta, kad buvo pradėtas karas su SSRS. Tikras antras frontas atsidarė tik 1943, bet ir tai Italijai, Vokietijai 1944 metais. Taigi, kodėl puolė Hitleris? greičiausiai pamatė jog su anglais nieko gero neišeis, tad tankų divizijas, kurios nebelabai turėjo ką veikti, ir buvo pasiųstos prieš SSRS. Beje, kas dėl tų ankščiau pateiktų skaičių, kiek suprantu šia visa turėta armija. Tad realiai tik vokiečių skaičiais tegalėtume tikėti
SG 2010-03-01 17:37
Elgiesi, kaip anksčiau. Komentuoji tik po kelis žodžius atmesdamas ką toliau pasakiau, ko pasekoje pasikeičia reikšmė to, ką pasakiau. Pasakiau "iš dalies" todėl, kad jis ruošėsi gintis puolimu.
ACHMABINEDZADAS 2010-03-01 18:21
Rusam patogiau teigti, kad jie nebuvo pasiruošę ir tik gynėsi, dėl visko kalti vakarai. Taip, tuo metu anglai ir prancūzai darė daug klaidų bandydami išvengti karo, bet lemiamą žingsnį žengė Stalinas pasirašydamas nepuolimo sutartį, po kurios Hitleris iškarto ėmėsi darbo. Ir kas ruošiasi gynybai armiją sutelkdamas prie sienos, nebent tikslas buvo ne gintis (taip darė Hitleris, tą patį darė ir Stalinas). Ir dar vienas dalykas, iki tol buvusios vokiečių karinės operacijos buvo gerai suplanuotos, o puolant rusiją vokiečiai neturėjo net normalios aprangos visiem kariam, technika nebuvo paruošta rusiškai žiemai, atrodo lyg viskas buvo daroma skubotai.
Baaaik 2010-03-01 19:18
Nes Vokieciai rengesi manevriniam ir greitam karui, pagal ju paskaiciavimus jie turejo SSRS paimti jei neklystu per 3 savaites.
Arns 2010-03-01 20:42
O nepagalvojai apie tokį dalyką, kad vakarai norėjo jog su SSRS susipeštu vokiečiai?
ACHMABINEDZADAS 2010-03-01 22:03
Pagalvojau,manau niekas nenorėjo tapti trečiojo reicho dalimi, tai ir stumdė vokiečius vieni kitiems. Bet rusams pavyko pirmiau supjudyti su vakarais, tik nepasisekė su visos Europos išvadavimu, ak tie nelemti amerikonai
gabus 2010-03-01 22:19
Na aš bent jau stalino vietoj, jei jau kurčiau imperiją, pirma pasiimčiau tai, ką lengva pasiimti. Ir tai būtų Europa. Prašyčiau SG paaiškinti Lietuvos okupaciją ir Lenkijos puolimą bei dalies teritorijos okupaciją.
Arns 2010-03-01 22:54
Gabus, negabiai mąstai Pasakyk, kaip per pusę Europos permesti tūkstančius tankų ir kareivių skubotai? Logiškai mąstant, tokiai operacijai reikėjo ruoštis, nes arba tu ruošiesi arba turi ekstrasencinių galių. Kodėl nesigirdėjo jog vokiečiams visko karo pradžioje trūktu? Gal šioje vietoje sumaišei su sovietais? Be to, mobilizacijos vokiečiai lyg ir neteko girdėti jog būtu skelbusi karo su sovietais pradžioje, tad kaip vermachtas galėjo likti be uniformų? "Britai beveik buvo nugalėti. Tačiau tas beveik nesiskaito. Kas po to vokietus ir pražudė. Tad frontas nebuvo visiškai uždarytas." Lyg aš teigčiau kitaip, tačiau faktas jog vokiečiai patikėjo savo sėkme ir užuot juos puolę bei pribaigę, atsidarė sau antrą frontą, kuriame visai sėkmingai(kaip visiškai nepasiruošusiems) sekėsi daugiau kaip 2 metus judėti tik į priekį... O dėl skaičių, prašau numesti įtakingų šaltinių, o ne wikipedijų.
Talkatif 2010-03-02 00:19
Fašistinę Vokietiją rėmė, finansavo tiek Sovietų Sąjunga, tiek JAV. Yra teorijų, kad į Europą dantis galando ir Hitleris, ir Stalinas. Stalino planas buvo leisti Vokietijai užsipjaut ir pavargt su susiskaldžiusia ir neryžtinga Europa, o tada pasiimti Europą. Panašiai ir pavyko. Buvo atsiriekęs labai riebų gabalą su Čekoslovakija, Lenkija, puse Vokietijos ir Jugoslavija. Yra pasaulyje dar nepadalintas kąsnis Azijos - Iranas, Pakistanas, Indija. JAV galanda dantis į Iraną. Būtų lengviau sekesi Irake, tai tikriausiai jau būtų ėmus ir Iraną. Dabar turi du atspirties taškus Irake ir Afganistane bei strigus ten. Taip pat stipriai sumažėjęs palaikymas iš Europos partnerių ir galų gale finansų krizė. Bet prasidėjus konfliktams Irane, gali įsitraukt ir Pakistanas su Indija. Gali užvirt tokia košė, kad užsikabins ir Kinija. Dar gali prasidėt rimtesni kariniai konfliktai tarp šiuose regionuose esančių musulmonų bei induistų. O kur dar psichai militaristai Burmos valdžioje. Kitas reikalas, kad Kinija vis tik nėra vienalytė šalis. Joje daug tautų ir etninių grupių. Ne visos ramios. Mes beveik nežinom kas ten vyksta viduje. Jas išlaikyt ramiom padeda karinės galios demonstravimas. Sovietų rėžimas tai labai mėgo. Tokia pat nevienalytė Rusija šias tradicijas irgi tęsia. Šitai, manau, realesni scenarijai tiesioginiai Kinijos konfliktai su Rusija ar NATO.
SG 2010-03-02 14:12
Dėl Lietuvos viskas aišku. Ji buvo Rusijos Imperijoj ir turėjo vėl būt grąžinta į imperiją. O dėl Lenkijos, tai ir vėl akivaizdu. Kaip prieis iki Vokietijos be Lenkijos?
gabus 2010-03-02 17:28
Spėšal fo jū http://rytufrontas.net/straipsniai/sbornikastankai.doc Dėja .doc http://www.rytufrontas.net/straipsniai/StatSB_N1.pdf Kažką galima rasti.