Danijos miestuose pasirodė didžiulės žmonių formos žvakės – kas čia vyksta? (Video)  ()

Taip bandoma atkreipti dėmesį į rimtą problemą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Žmogaus pavidalo žvakių skulptūros didžiuosiuose Danijos miestuose pasirodė kaip perdegimo simbolis, pranešė Vakarų žiniasklaida. Taip aktyvistai nusprendė atkreipti visuomenės dėmesį į šią problemą.

Kiekviena skulptūra simbolizuoja tai, kas nutiks, jei nesiimsime veiksmų. Pasak šių instaliacijų organizatorių, neveiklumas prives prie visos kartos perdegimo.

Žvakės visiškai sudega maždaug per du mėnesius, o tai yra tikras atgalinis skaičiavimas ir jaunystės simbolis. Be didelių žvakių, mažos žvakių versijos bus įteiktos įvairiems dalyviams ir pasirodys televizijos laidoje. Politikams sukurtas specialus paketas, kuriame parašyta, kokios tai žvakės ir ką gali padaryti jų ministerija, kad jaunimas neperdegtų.

Prieš penkerius metus Pasaulio sveikatos organizacija oficialiai pripažino emocinį perdegimą nauja liga.

Šiandien 44 % Danijos jaunimo jaučiasi išsekę. Be to, daugėja kenčiančių jaunų žmonių. Danijos visuomeninė radijo ir televizijos stotis DR išsikėlė sau užduot išsiaiškinti, kas džiugina jaunus žmones, ir paskatinti juos tai daryti dažniau, kad išvengtų emocinio perdegimo. Šiais metais psichikos sveikata tapo visos šalies mokyklų mokymo programos dalimi. Jau daugiau nei 30 metų Danijos mokyklos dalyvauja Kūno sveikatos dienoje.

 

„Mums reikėjo sukurti jaunimo simbolį ir parodyti pasekmes, jei nesiimsime veiksmų dabar. Visos skulptūros veda į daugybę sprendimų, vienas iš kurių yra Psichikos sveikatos diena Danijos mokyklose“, - sakė Clara Prior-Nock, „Uncle Grey“ kūrybos direktorė. Būtent ši organizacija sugalvojo ir įgyvendino projektą.

 

„Metų metus daug dėmesio skyrėme fizinės sveikatos svarbai – dabar atėjo laikas sutelkti dėmesį į dvasios formos išlikimą. Tikimės, kad šiuo projektu galėsime parodyti to svarbą ir padėti jauniems žmonėms suprasti, kad jie nėra vieni jų kovose, nes su daugybe iniciatyvų esame čia, kad jiems padėtume“, – pridūrė Charlotte Porsager, bendrovės veiklos vadovė.

Žvakės gaminamos iš parafino ir stearino mišinio. Kiekviena skulptūra sveria apie 85 kg. Žvakių gamyba užtruko aštuonias savaites. Kiekviena figūra uždengta organinio stiklo kubu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(8)
(3)
(5)

Komentarai ()