6 kartus bandyta nužudyti Putiną – kas žinoma  ()

Pats Vladimiras Putinas 2017 metais yra sakęs, kad išgyveno daugybę pasikėsinimų nužudyti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kremlius trečiadienį (gegužės 3 d.) pranešė numušęs du Ukrainos paleistus bepiločius orlaivius ir apkaltino Kijevą bandymu nužudyti Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną. Tariamai sužlugdyta operacija įvyko prieš populiarias Antrojo pasaulinio karo „pergalės“ šventes.

Tai paskutinis „pasikėsinimas“ į Rusijos prezidento gyvybę, kuris, Kremliaus teigimu, išgyveno penkis tokius bandymus.

2022 metų gegužę Ukrainos gynybos žvalgybos vadovas generolas majoras Kyrylo Budanovas pareiškė, kad buvo nesėkmingai pasikėsinta į Rusijos prezidento gyvybę. Išpuolis įvyko Kaukaze – regione tarp Juodosios ir Kaspijos jūros – netrukus po to, kai Rusija vasario 24 d. įsiveržė į Ukrainą. Generolas Budanovas apie incidentą kalbėjo „Ukrainska Pravda“.

2012 metais Rusijos ir Ukrainos saugumo tarnybos sužlugdė sąmokslą nužudyti V. Putiną prieš prezidento rinkimus, pranešė BBC, remdamasi Ukrainos kontržvalgybos agentūros pareigūnais. Dėl incidento buvo sulaikyti du vyrai – vienas iš jų Odesos uoste Juodojoje jūroje. Antrasis tarptautiniame ieškomų asmenų sąraše buvęs vyras buvo sulaikytas po mėnesio.

2003 m. britų antiteroristinė policija sužlugdė sąmokslą nužudyti Putiną per jo vizitą spalį, kaip teigiama „The Sunday Times“ pranešime. Du vyrai buvo sulaikyti dėl įtariamo sąmokslo. Vienas iš jų, kuris, anot informacijos, buvo buvęs Rusijos slaptosios tarnybos smogikas planavo nušauti Putiną.

 

2002 metais Putino valstybinio vizito Azerbaidžane metu buvo suimtas irakietis, kuris, matyt, planavo jį nužudyti. News.com.au paskelbtame pranešime teigiama, kad 2002 m. sausio mėn. pasikėsinimą turėjo surengti vyras, susijęs su Afganistano ir Čečėnijos sukilėlių pajėgomis. Tačiau irakietis buvo suimtas nespėjęs įvykdyti išpuolio ir nuteistas 10 metų kalėti.

Vėliau tais pačiais metais Rusijos pareigūnai sužinojo apie sąmokslą nužudyti Putiną nusitaikius į jo automobilį. Rusijos lyderis turėjo važiuoti greitkeliu netoli Kremliaus. Vietos žiniasklaida pranešė, kad pareigūnai aptiko 40 kg sprogmenų, kuriuos užpuolikai užminavo kelią. Tada sprogmenys paslaptingai dingo ir Putino automobilis buvo nukreiptas kitu maršrutu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(4)
(3)
(1)

Komentarai ()

Susijusios žymos: