Kazachstane konduktorė pareikalavo kalbėti rusiškai. Keleivių reakcija sprogdina internetą (Video)  (1)

Pavlodare konduktorė pareikalavo kalbėti rusiškai – keleiviai jai davė originalią pamoką.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jau kelerius metus Pavlodaro gyventojai bando apginti savo teisę kalbėti valstybine kalba: gyventojai rengė mitingus, skundėsi diskriminacija pretenduodami į darbą ir net reikalavo atimti iš rusų kalbos valstybinės kalbos statusą. Nepaisant bandymų apginti kazachų kalbą, rusakalbiai Pavlodaro gyventojai ir toliau primeta visuomenei savo gyvenimo taisykles. O po nuo karo bėgančių rusų antplūdžio padėtis mieste dar labiau pablogėjo.

Internete pasirodė vaizdo įrašas, kuriame Kazachstano jaunimas kovoja su valstybinės kalbos nemokančiais žmonėmis. Jaunimo sporto komanda iš Almatos srities per miestą keliavo 18 numeriu pažymėtu autobusu. Konduktorė pareikalavo, kad keleiviai kalbėtų rusiškai.

Filmuotą medžiagą paskelbė „Telegram“ kanalas „Ukraina 365“.

Atsakydama ji sulaukė daugiabalsės nacionalinio himno interpretacijos. Jai beliko tik skųstis ir grasinti: „Ką jūs darote? Ar jūs kurti? Vairuotojas jus tuoj išsodins!“

Keleiviai plojo jaunuoliams, o socialinės žiniasklaidos naudotojai visiškai palaikė jaunuolius, sakydami, kad tokie žmonės atstovauja Kazachstano ateičiai: „Kaip jie galėjo atitraukti vairuotojo dėmesį? Puikiai padirbėjote, vaikinai! Giedoti nacionalinį himną nėra nusikaltimas“, „Viskas gerai! Mes esame savo šalyje! Kiekvienas turi mokėti himną!“, „Sveikas, mano kazachų jaunime, tu esi geras. Štai koks turi būti tikras kazachas“, „Reikia didžiuotis tokiu jaunimu, o ne jį smerkti“, „Mes nesubrendome kalbėdami rusiškai 30 metų“, „Kazachų tauta bus amžina, jei bus tokių kazachų vyrų. Reikia gerbti tik tai, ką gerbi“.

 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(133)
(0)
(133)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (1)