[ŽT] To dar nebuvo. Rusijos Dūma pateikė grandiozinę pretenziją Lenkijai  (1)

Rusijos Valstybės Dūmos pirmininkas Viačeslavas Volodinas pareiškė, kad Lenkija neva turi atsiskaityti su Rusija už tai, kad sovietų kariuomenė ją išvadavo nuo vokiečių okupantų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Be to, jis mano, kad Lenkija tapo išsivysčiusia šalimi, su išvystyta infrastruktūra, pramonės įmonėmis, turinčia turtingų gamtinių išteklių, tik Rusijos dėka. Valstybės Dūmos vadovas savo absurdiškais pageidavimais pasidalijo „Telegram“.

Volodinas taip pat pareiškė, kad nuo Antrojo pasaulinio karo sovietų žmonės „šiandieniniais skaičiavimais Lenkijos atstatymui ir plėtrai išleido daugiau kaip 750 mlrd. dolerių“. Savo absurdišką išvadą jis užbaigė fraze, kad „Lenkija kaip valstybė egzistuoja tik Rusijos dėka“.

Kartu jis skundėsi, kad Lenkijoje demontuojami sovietiniai paminklai, uždaromos rusiškos mokyklos ir neva „vagiamas rusiškas turtas“.

 

„Lenkija, atsisakiusi mūsų bendros istorijos, išniekinusi mūsų kareivių ir karininkų atminimą, privalo grąžinti Antrojo pasaulinio karo metu įgytas teritorijas ir atlyginti mūsų šaliai karo ir pokario metais išleistas lėšas“, - paskelbė Volodinas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(4)
(35)
(-31)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (1)

Susijusios žymos: