„Tai buvo rojus.“ Atsitokėję Donbaso gyventojai skelbia, koks gyvenimas buvo prie Ukrainos  (4)

Trijų kaimų okupuotoje Donbaso dalyje gyventojai skundžiasi, kad Rusijos Federacija atėmė iš jų visus civilizacijos privalumus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusija, užgrobusi dalį Ukrainos Donbaso, atnešė ten destrukciją ir skurdą. Trijų kaimų Amvrosijivsko rajone gyventojai įrašė vaizdo įrašą, kuriame maldauja pagalbos: jie atkirsti nuo civilizacijos, nors yra giliai užnugaryje.

Rusijos propagandinis šaltinis „Mash“ neseniai paskelbė straipsnį apie okupuotų Pokrovkos, Stepano-Krynkos ir Rusko-Orlivkos kaimų gyventojų problemas. Šiuose trijuose kaimuose šiandien gyvena apie 800 žmonių, kuriems tenka kažkaip išgyventi: netoliese nėra nei parduotuvės, nei vaistinės, nevažiuoja autobusai.

„Jau dvejus metus neturime autobuso į Amvrosijivską, į rajono punktą. Samdome automobilius, (mokame) 1,5-2 tūkstančius (rublių - red.). O mūsų pensijos – po 10 tūkst. Iki artimiausios gyvenvietės – 15-18 kilometrų. Mes negalime eiti pėsčiomis. Mūsų yra 800 žmonių... Parduotuvė nedirba jau dvejus metus... Kelias į Amvrosijivską išdaužytas, mums neduoda transporto“, - skundėsi kaimo gyventojai.

Jie pažymėjo, kad išsiuntė daugybę laiškų vadinamosios DLR okupacinei „valdžiai“. Tačiau jie buvo ignoruojami.

Į skandalą dėmesį atkreipė žinomas Ukrainos žurnalistas ir tinklaraštininkas Denisas Kazanskis. Kazanskis pabrėžė, kad tai standartinis visų Rusijos okupuotų teritorijų likimas.

„Ukraina labai „engė“ Donbasą, todėl lopė kelią, paleido autobusus. O tada atėjo Rusija ir juos nuo visko išvadavo. Prisimenu, kaip 2014 m. Rusijos šalininkai kalbėjo, kad „Donbasas maitino visą Ukrainą“, „Ukraina siurbia visus išteklius“, todėl reikia eiti į „referendumą“, atsiskirti ir „ateis tikra gerovė“. Jie sakė: „Rusija ateis – išvaduos, duos pinigų, sutvarkys reikalus.“ Praėjo devyneri metai. O tas gyvenimo lygis, kuris buvo prie Ukrainos, žmonėms atrodo rojus, jie jį prisimena su nostalgija... Žmonės buvo tiesiog žiauriai apleisti. Atėjo Rusija ir atnešė savo firminį niokojimą, kuris viešpatauja 95 proc. pačios Rusijos Federacijos teritorijos“, - sakė žurnalistas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(99)
(5)
(94)

Komentarai (4)