Ukrainoje skelbiamas istorinis Zelenskio sprendimas  ()

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis pradėjo reformą, kuri yra istorinis procesas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos vadovas Volodymyras Zelenskis priėmė įstatymą, kuriuo Ukrainoje įvedama nauja bausmių už kriminalinius nusikaltimus rūšis. Kalbama apie probacijos priežiūrą, panašią į taikomą Jungtinėse Amerikos Valstijose. Tai nepaprastai svarbus sprendimas, kuriuo Ukraina atitrūksta nuo Maskvos ir sovietinio palikimo.

Apie tai savo „Telegram“ tinklaraštyje rašo žinomas Rusijos politikos technologas Stanislavas Belkovskis.

Jis mano, kad įstatymas yra istorinis.

„Taigi palaipsniui bus išardyta posovietinė kalėjimų sistema kaip žmogaus orumo ir sveikatos naikinimo fabrikas, atskira civilizacija ir kultūra, kurianti „amžiną baudžiauninką“, - sakė S. Belkovskis.

Kontekstas

Ukrainos teismai galės skirti naujos rūšies bausmę kaliniams, nuteistiems nuo 1 iki 5 metų. Vietoj įkalinimo nuteistiesiems, padariusiems nesunkius nusikaltimus, bus taikomi teisių ir laisvių apribojimai, taikant „priežiūros ir socialinio auklėjimo priemones“.

 

Taigi probacijos priežiūrą gavę nuteistieji privalės reguliariai atsiskaityti probacijos tarnybai, informuoti šią tarnybą apie gyvenamosios vietos, darbo ar mokymosi vietos pakeitimą, susitarti dėl išvykimo už šalies ribų.

Nuteistieji gali būti įpareigoti nešioti elektroninius stebėjimo prietaisus, gyventi tam tikru adresu, vykdyti teismo draudimus atlikti tam tikrus veiksmus, įsidarbinti, gydytis nuo priklausomybės, psichikos sutrikimų ir kt.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(32)
(1)
(31)

Komentarai ()