Skandalas Latvijoje. Rusijos propagandistai Latvijoje rengia didelį renginį. Ukrainos reakcija  ()

Rusų propagandistai pasiekė Latviją. Ten „dramaturgas“ parodys melagingą pjesę apie karą Ukrainoje. Ukrainos ambasada jau sureagavo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip teigiama, Daugpilio teatre bus surengtas propagandinis spektaklis pagal „dramaturgo iš Donecko“ Aleksejaus Kuralecho pjesę „Paliaubos“ (rus. „Peremyrye“). Kaip rašoma šio spektaklio aprašyme, jame pasakojama apie 2014 metų įvykius Donbase, susijusius su karo veiksmų Ukrainos rytuose pradžia.

Ukrainos ambasada sureagavo į Rusijos propagandos šou ir pasmerkė Latvijos valdžios sprendimą.

„Ukrainos ambasada Latvijoje kategoriškai smerkia šio spektaklio pastatymą Latvijoje, kuris visiškai paremtas Rusijos propagandos elementais, kuriuos teroristinė Rusija, naudodama „minkštąją galią“, bando skleisti mums draugiškose šalyse“, – teigia Ukrainos ambasada.

Spektaklyje „Paliaubos“ yra Kremliaus pasakojimų, ypač apie karą Donbase, kurį pradėjo Rusija, ir Ukrainos teritorijų okupaciją 2014 m. Visus šiuos įvykius pjesės autorius vadina „Ukrainos konfliktu“, taip pat jokiu būdu nemini Rusijos kaip šalies agresorės.

Pačiame pjesės pavadinime „Paliaubos“ yra Rusijos propagandos elementų apie „brolžudišką karą“ ir „broliškas tautas“ ir primeta žiūrovams „vienodos abiejų pusių kaltės“ idėją.

Be to, pats šios pjesės autorius – Kuralechas – gyvena Donecke nuo pat miesto okupacijos 2014 m. Jis save laiko „Donecko Liaudies Respublikos“ gyventoju. Tuo pačiu metu iš atvirų šaltinių tampa aišku, kad spektakliai pagal šio autoriaus literatūros kūrinius aktyviai rengiami Rusijos Federacijos teritorijoje.

 

„Deja, ambasada nesulaukė tinkamo atsakymo iš kompetentingų Latvijos institucijų į oficialius prašymus atšaukti šį propagandinį pasirodymą Latvijoje ir mano, kad tokių viešų renginių rengimas prieštarauja griežtai Latvijos kovos su propaganda politikai. Tikimės, kad pateikti faktai ir veiksmai bus tinkamai įvertinti“, – reziumavo ambasada.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(12)
(22)
(-10)

Komentarai ()

Susijusios žymos: