Gniaužia kvapą! Pasaulio rekordas. Norvegas nušoko nuo 40 m aukščio skardžio į ledinį vandenį (Video)  (2)

Pasak ekstremalaus naro Keno Stornesley, vargu ar jis kada nors bandys mirtiną šuolį iš 50 metrų aukščio.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Norvegų naras Kenas Stornesas tapo pirmuoju žmogumi, atlikusiu „mirtiną nardymą“ iš daugiau nei 40 metrų aukščio, nušokęs nuo uolos į ledinį vandenį, praneša „Oddity Central“.

1972 m. vasarą Frognerbadete baseinų komplekse (Norvegija) gitaristo Erlingo Bruno Hovdeno išrastas „Mirtinis nardymas“ (Death Diving) yra ekstremalaus laisvo stiliaus nardymas ištiestomis į priekį rankomis. Šuoliai dažniausiai atliekami nuo platformos, esančios 10–15 metrų virš vandens, tačiau drąsiausi narai juos atlieka iš kur kas didesnio aukščio: šiuo metu vyrų kategorijos rekordas – 40,5 metro.

Jį pasiekė Kenas Stornesas – norvegų MMA kovotojas, tapęs ekstremaliu sportininku, nėrė į ledinį Šiaurės fiordo (Nordfjord) Norvegijoje vandenį nuo platformos, esančios ant aukštos uolos atbrailos.

 

„Pasaulio mirtinų šuolių rekordą grąžiname į Norvegiją, kur jis ir priklauso“, – po nardymo sakė Stornesas.

Stornesas, kuris atrodo ir reklamuoja save kaip šiuolaikinį vikingą, vien „Instagram“ tinkle surinko daugiau nei 700 000 žmonių, paskelbdamas vaizdo įrašus, kuriuose užfiksuoti ekstremalūs šuoliai užšąlančio vandens telkiniuose. Naujausias jo žygdarbis populiariame socialiniame tinkle buvo peržiūrėtas milijonus kartų.

„Esu žmogus, kuriam reikia kažką daryti, man patinka kažko siekti ir daryti tai, kas gali būti šiek tiek rizikinga. Bent jau mane tai leidžia jaustis gyvam“, – sakė Kenas Stornesas.

 

Mirtinas šuolis iš daugiau nei 40 metrų aukščio yra neįtikėtinai pavojingas ir ekstremalas pripažįsta, kad būtų galėjęs rimtai susižaloti, jei nebūtų sugebėjęs puikiai nusileisti.

„Aš nusileidau puikiai. Skrydžio laikas ir greitis gal ir nebuvo optimalūs, bet nusileidimas buvo tobulas, ir tai yra svarbiausia“, – sakė Kenas.

Žurnalistų paklaustas, ar kada nors bandys nušokti iš 50 metrų aukščio, MMA kovotojas sakė, kad tai mažai tikėtina, nes nemano, kad „galite nušokti 50 metrų be rimtų sužalojimų“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(22)
(0)
(22)

Komentarai (2)