Padarė „vieną klaidą“ Latvijos himne, neišlaikė egzamino ir pradėjo verkti. Kas nutiko Rusijos pilietei (Video)  ()

Rusams Latvijoje darosi nesaldu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Latvijos pilietė labai nerimauja dėl savo motinos – Rusijos pilietės – pastaruoju metu dar negavusios Latvijos pilietybės. Ji piktinasi natūralizacijos egzamino įvertinimu ir nori apskųsti komisijos sprendimą, praneša Latvijos TV3 laida „Bez tabu“.

Anonimu norėjusi likti „Bez Tabu“ žiūrovė laidai pasakoja: „Aš pati esu Latvijos pilietė, gimiau Latvijoje, bet mano mama yra Rusijos pilietė ir norėjo gauti Latvijos pilietybę“.

„Iš tikrųjų ji Latvijoje gyvena daugiau nei 50 metų. Ji laisvai kalba latviškai. Ir apskritai, sakykime, Latvijos patriotė buvo... Taip, na, mūsų klaida ta, kad mes jai laiku nesutvarkėme dokumentų“.

Sausio viduryje 75 metų pašnekovės motina išvyko į Rygą laikyti natūralizacijos egzamino. Dukra pasakoja, kad mamai puikiai sekėsi iki to momento, kai reikėjo pasirinkti vieną iš užduočių – parašyti raštu Latvijos himną ar jį sugiedoti. Mama pasirinko sugiedoti.

„Giedodama himną mama padarė „vieną klaidą“, – pasakoja dukra. Po to komisija paskelbė, kad egzaminas neišlaikytas.

„Kyla klausimas, kaip šie įvertinimai yra analizuojami, nes žmogus išlaiko visą egzaminą, bet teisingai nepasako ir neišgiedoja vieno žodžio himne, ši galimybė nebeduodama. O kas toliau!? Sutikau mamą verkiančią“, – laidai pasakoja dukra.

 

 

Latvijos pilietybės ir migracijos reikalų direkcija (PMLP) laidai nekomentavo konkretaus atvejo, tačiau pabrėžė, kad himno tekstas teisingu laikomas tik tuo atveju, jei asmuo padeklamavo ar parašė šį tekstą nepakeitęs teksto esmės.

PMLP siūlo mamai dar kartą laikyti natūralizacijos egzaminą, tačiau artimieji nesutinka ir nori skųsti PMLP sprendimą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(60)
(11)
(49)

Komentarai ()