Kai gyvenimas pavyksta: 5 streso nekeliantys darbai su šešiaženkliais atlyginimais  ()

Darbo paieška paprastai žmogų slegia ir šiek tiek gąsdina. Ieškant naujų kelių savo profesinei veiklai žvilgsnis pirmiausia užkliūva už darbų, kurie išsiskiria iš kitų tarpo savo populiarumu, rašo portalas „bleubloom.com“. Tačiau, jeigu situaciją darbo rinkoje patyrinėsime šiek tiek atidžiau, tai rasime gana daug nepelnytai „pražiopsotų“ užsiėmimų – tokių deramai neįvertintų darbų, už kuriuos mokamos šešiaženklės sumos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Visi darbai, apie kuriuos čia bus kalbama, nėra nei sezoniniai žemės ūkio darbai, nei darbai žuvų fabrikuose, kavinėse, viešbučiuose, prekybos centruose ar susiję su kūdikių priežiūra, ligonių slauga ar senelių karšinimu. O juk dažniausiai kaip tik tokio pobūdžio darbais masinami lietuviai.

Tad jeigu pajutote, kad atėjo laikas pokyčiams karjeroje ar dar tik žvalgotės, kur galėtumėte pritaikyti mokymo įstaigoje įgytas žinias, pravartu susipažinti su šio portalo patarimais: svarbu suprasti, kad gerai apmokamų darbų yra kur kas daugiau, negu galėjote įsivaizduoti, ir pasirinkus čia siūlomą profesinę veiklą ilgalaikėje perspektyvoje galima uždirbti nemažai pinigų.

Portalas pateikia penkių tokių užsiėmimų, nekeliančių didelio streso, bet garantuojančių nemažas pajamas, sąrašą. Nors jis sudarytas panagrinėjus situaciją Jungtinių Valstijų darbo rinkoje,  neprošal į jį atkreipti dėmesį ir mūsų tautiečiams.

1. Duomenų mokslininkas 

Vidutinis metinis atlyginimas: 128 240 dolerių  (portalas nenurodo, kokiu šaltiniu remdamasis pateikia šį ir kitus skaičius, bet jie leidžia susidaryti bendrą vaizdą apie padėtį JAV darbo rinkoje. – Red.)

Jeigu jūsų protą yra užvaldęs noras ieškoti dėsningumų ir jeigu turite analitiko sugebėjimų, ši veiklos sritis – kaip tik jums. Duomenų mokslininkas (angl. Data Scientist) stengiasi išsiaiškinti tendencijas, nagrinėdamas įvairių pramonės šakų duomenis. Ir nors šis darbas susijęs su labai maža rizika, už jį mokami geri pinigai! Kompanijos, kurios ketina augti ir plėstis,visuomet ieško žmonių, galinčių tyrinėti situaciją ir teikti informaciją, kuri kompanijai būtų naudinga siekiant įgyvendinti savo tikslus.

2. Vaistininkas (farmacininkas)

Vidutinis metinis atlyginimas: 121 170 dolerių

Jei esate pasiruošę mokytis, tai dirbdami vaistininku galite gauti didelį atlyginimą, o kasdieninis darbas iš esmės nėra pernelyg sudėtingas ir reikalaujantis daug pastangų. Paprastai vaistininkai gamina pacientams gydytojų skirtus receptinius vaistinius preparatus, teigiama portale. 

3. Matematikas 

Vidutinis metinis atlyginimas: 104 285 doleriai

Jeigu matematika jums visada buvo prie širdies, gal paprasčiausia nešovė į galvą mintis, kad galite tapti profesionalu matematiku. Žinoma, šiai profesijai įgyti reikės skirti labai daug laiko, bet jeigu jus traukia  moksliniai tyrinėjimai ir nesvetimas matematikos dėsnių formulavimas, galbūt verta pagalvoti apie tai ir susieti savo būsimą karjerą su matematika.

4. Žmogiškųjų išteklių valdytojas

Vidutinis metinis atlyginimas: 103 307 doleriai

Jei esate „žmonių žmogus“ ir laikote save dirbančiu efektyviai ir organizuotai, galėtumėte pagalvoti apie žmogiškųjų išteklių valdytojo karjerą. Su savo kasdieninėmis užduotimis, įskaitant planavimą ir administracinio darbo koordinavimą biuro aplinkoje, tai gali būti teisingas pasirinkimas tiems, kurie mėgsta būti socialūs. O kai kurios kompanijos tokio pobūdžio profesinę veiklą pasirinkusiam ir patirties įgijusiam žmogui moka gerus pinigus.

5. Optometrininkas

Vidutinis metinis atlyginimas: 101 360 dolerių

Galimybės uždirbti gerus pinigus prasme dažnai „pražiopsoma“ profesinė veikla yra optometrininko praktika. Tam, kad galėtumėte dirbti optometrininku, nebūtina mokytis medicinos mokymo įstaigoje, pakanka baigti specializuotą optometrijos mokyklą. Optometrininkas yra regėjimo korekcijos specialistas. Jeigu jums patinka padėti žmonėms ir norite darbuotis medicinos srityje, šis paprastai streso nekeliantis užsiėmimas gali būti būtent tas nepelnytai „nurašytas“ darbas, kurio ieškote, teigiama portale „bleubloom.com“.

Kadangi pastaroji profesija daug kam yra negirdėta, pridursiu, kad optometrininko darbas panašus į oftalmologo, tik jis akių negydo, o parenka akinius ar kontaktinius lęšius (nors kitose šalyse, taip pat ir JAV, jų darbas mažai kuo skiriasi nuo oftalmologo).

Parengė Leonas Grybauskas

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(5)
(22)
(-17)

Komentarai ()