Bitkoino varžovas Chia „sunaikino“ standžiųjų diskų tiekimo grandines, sako jo vadovas

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Tas_pac 2021-06-01 20:30
Nesamone ta Chia pigius SSD per menesi sugadina, o brangius per metus. Tuo tarpu ETH/BTC kasti GPU apie 3 metus laiko
AJ 2021-06-01 21:50
Reikia maininti ne su kietaisiais diskais o su ramais! Bet aiskus zmones yra kvaili tai suprasti ir bando pigiausiu budu pralobti. Ten 1000 doleriu, gaus tik dideli zaidejai primainine ir kai tik atidarys exchange, jie iskart visas savo CHIAs parduos iki 20 centu. Tad paprastas zmogelis ne tik nespes iskeisti CHIA, bet ir bus pradegines visas savo santaupas, nes SSD mirsta labai greitai, ir jie antroj rinkoj totaliai nereikalingi. Dabar video kortos tapo saugia investicija. Nes net ir senos kortos po 200 euru, per 6 menesius atperka savo verte. Aiskus teigia, kad supply kortu bus atnaujinta, bet jei Kinija neteiks retuju metalu, tai abejoju ar cia kas keisis 10-20 metu. Nes prasideda saltasis karas su Kinija, tad cia zinokite ilgai jis tesis, kaip ir praeitasis karas. Aiskus tikiuosi inovacijos kazka pakeis, ir virusu mutacijos suletes. Zmoniu mastymas pasikeite 180 laipsniu nuo pandemijos pradzios. Tad ateiti dabar taip ziauriai sunku prognozuoti, kad net garantuoju, kad del to bitkoinas gali sauti net labai aukstai, o visos alternatyv krypto kartu, nes jie yra priristi prie bitkoino... Tad istikro musu laukia idomus laikai, nauji milardieriu karta per toki laikotarpi gimsta!
conjurer 2021-06-01 23:08
Tau ssd reikia tik tiek, kol visiems savo hdd prigeneruosi failų. O jei turi pajėgumų nuolat prisipirkti daug papildomų terabaitų, tai nauji ssd sudarys mažą kainos dalį.
punktyras 2021-06-02 07:05
Pralinksmino <…>ateiti dabar taip žiauriai sunku prognozuoti, kad net garantuoju<…>
HardAxe 2021-06-03 15:50
O kas ten tuose saugyklose gyvena? Kažkas bent jau teoriškai naudingo?
conjurer 2021-06-03 16:17
Jei chia būtų verta 0 pinigų, tai tie "plotai" naudingi būtų tik diskų pravalymui. Na kaip ganėtinai atsitiktinė informacija, ji padengtų seną informaciją magnetinėje laikmenoje. Tai padeda nuo duomenų atkūrimo, kai failai tik išrinami. Trynimas visose OS yra įgyvendinamas kaip unlink(), kas reiškia, kad duomenys lieka, bet pašalinamas įrašas apie failą. Be praktiškai chia plotai yra neefektyviausias būdas tai daryti, nes sugeneruoti 100GiB failą, reikia bendrai 1,3TiB įrašyti į diską, per kelis etapus. Jei chia verta daugiau nei 0 pinigų, praktiška yra senus enterprise diskus atmestus raid valdiklio (ar bet kokius utilizuojamus diskus, kuriuose buvo laikoma svarbi informacija), panaudoti chia farminimui. Taip yra perrašomas beveik visas disko turinys, beveik sugedusiuose, ir nepatikimuose diskuose. Bet čia pertekliniai veiksmai, daug sistemų administratorių tiesiog padaro paprastą "dd if=/dev/urandom of=/dev/sdb", ar atsisiunčia softą tam skitą, ir taip pravalo diskus. Jei nori prasmingiau švaistyti vietą su kriptografiją, gali "rainbow tables" susigeneruoti norimamam algoritmui. Chia 100GiB failas tik tik chia mininimui, ir tik tavo walletui, tai net pardavinėt jų kitiems mineriams negali taip paprastai (reikia generuoti pagal tos piniginės raktą).