Kompiuterių saugumas: ką moterys atiduotų už plytelę šokolado?  (7)

Galbūt idėja, jog merginos už šokoladą pasirengusios viskam, yra tik stereotipas, tačiau kompanijos "Infosecurity Europe" atliktas rinkos tyrimas davė įdomių rezultatų. Kompanijos atstovai, apsimetę produktų prezentatoriais, siūlė įvairiems gatvėje sutiktiems žmonėms šokolado plyteles mainais už jų... kompiuterių slaptažodžius. Ką gi jie nustatė?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Slaptažodį atskleisti buvo linkusios 45% moterų ir tik 10% vyrų. Žinoma, visiškai įmanoma, jog moterys tiesiog norėjo šokolado ir pateikė šimtu procentų melagingą informaciją. Kaip tai galima interpretuoti? Ogi kad tik 10% vyrų sugebėjo sugalvoti tokią gudrybę... Taigi tyrimo rezultatus vargu ar galima vertinti kaip patikimus.

Eksperimentas atliktas Londono mieste, iš viso apklausta 576 žmonių. Įdomu, tačiau šių metų rezultatai kompiuterių saugumo specialistų požiūriu yra daug geresni nei ankstesnių metų. 2007-ais 64% žmonių buvo linkę atiduoti savo "slaptažodžius" už šokoladą. Šiais metais pastarasis rodiklis nukrito iki 21%.
Mokslininkai taip pat nustatė, jog daugiau kaip pusė apklaustų žmonių tą patį slaptažodį pateikė viskam - darbo kompiuteriui, banko sąskaitai, interneto prieigai ir t.t. “Šis tyrimas rodo, jog nusikaltėliui pakankamai lengva gauti priėjimą prie slaptos informacijos vien trumpai pasišnekučiavus su žmonėmis prie kavos aparato ar trumpam įsidarbinus jį dominančios kompanijos darbuotoju, netgi nebūtinai IT skyriuje", teigia "Infosecurity Europe" atstovė Claire Sellick.

(0)
(0)
(0)

Komentarai (7)

Susijusios žymos: