Beprotis ar keliautojas laiku? Vyras užmigo 1921 m. ir pabudo 3906-aisiais – detaliai aprašė, kas ateityje laukia žmonijos (Video)  (2)

Svajoti apie futuristinį pasaulį reikia daug kūrybiškumo ir vaizduotės, ypač XX amžiaus pradžioje, kai technologinės naujovės nebuvo tokios populiarios kaip šiandien.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Paulo Amadeuso Dienacho knyga „Ateities kronikos: nuostabi Pauliaus Amadeuso Dienacho istorija“, paremta Dienacho asmeniniu žurnalu, iš pradžių buvo išleista 1972 m. graikų kalba. Savo žurnale jis itin išsamiai rašė apie tai, kaip gyveno 3906-aisiais, kai metams jį buvo ištikusi koma.

Konkrečių detalių skaičius knygoje privertė daugelį žmonių galvoti, kad jis iš tikrųjų gyveno kažkokiu dvasiniu būdu 3906 m. arba toli futuristiniame pasaulyje, remiantis pateiktų detalių kiekiu.

Miego liga

Paulas Amadeusas Dienachas gimė 1884 m. Ciuriche, Šveicarijoje. Nuo mažens jis visada svajojo būti mokytoju, todėl ir mokėsi juo tapti. Baigęs studijas tapo vokiečių ir prancūzų kalbų mokytoju. Jis buvo įsimylėjęs moterį, kuri sudaužė jo širdį pasirinkusi turtingą vyrą. Po to, kai ji susituokė, jis susirgo depresija, kuri, kai kurių teigimu, turėjo įtakos jo sveikatai.

1917 m. Dienachas susirgo liga, kuri atsirado taip pat paslaptingai, kaip ir išnyko, pavadinta Encephalitis lethargica, arba plačiau žinoma kaip miego liga. Visoje Europoje kilo nedidelė šios ligos epidemija, kuri daugiausia paplitusi buvo 1916–1924 m. Tie, kurie užsikrėtė šia liga, ilgą laiką nugrimzdavo į komą. Tie, kuriems nepasisekė, niekada nepabudo iš komos. Dienachas pradėjo spontaniškai užmigti, kartais kelioms minutėms, kartais ištisoms dienoms. Pabudęs jis niekada neprisimindavo, ką sapnavo.

1921 m. liga paūmėjo, kai jis pramiegojo visus metus. Per tą laiką jis buvo nuolat stebimas Ciuricho ligoninėje. Pabudęs jis sužinojo, kad mirė jo mama, taip pat, kad jam buvo diagnozuota tuberkuliozė, kurią jis greičiausiai susirgo būdamas ligoninėje. Kai jam pasidarė geriau, jis persikėlė į Graikiją, kur dėstė prancūzų kalbą.

Savo klasėje jis tapo gerais draugais su mokiniu Georgios Papachatzis, kuris vėliau tapo svarbiu asmeniu Graikijos vyriausybėje. 1924 m., norėdamas grįžti į Šveicariją, jis padovanojo Papachatziui savo asmeninį dienoraštį. Šiame dienoraštyje jis surašė viską, apie ką „sapnavo“ per metus trukusią komą. Vienintelis Dienacho noras iš Papachatzio buvo niekada nesidalyti informacija, aprašyta dienoraštyje.

Paul Amadeus Dienach gyvenimas iš ateities

Papachatzis pradėjo skaityti dienoraštį ir taip pat jį versti iš prancūzų į graikų kalbą. 800 puslapių dienoraštyje Dienachas aprašė, kaip komos metu jo sąmonė paliko kūną ir pateko į žmogaus kūną, gyvenančio 3906 m. Dienachas visame dienoraštyje mini, kad jis nėra rašytojas ar lakios vaizduotės žmogus.

 

Nepaisant Dienacho noro, Papachatzis knygą išleido 1972 m., nepaisydamas didelio ginčo, nes jis nebuvo autorius. Dienachas nebuvo autorius, poetas ar profesionalus rašytojas. Atvirkščiai, jis buvo paprastas žmogus, kuris rašė žurnalą, nesitikėdamas, kad jis bus išleistas, ir niekada nenorėdamas išgarsėti dėl knygos. Knyga buvo sutikta su daug prieštaravimų, nes žmonės teigė, kad autorius (Dienachas) bandė pavaizduoti romaną kaip tikrą istoriją.

Tęsinys kitame puslapyje:

Pasidalinkite su draugais
(211)
(51)
(160)

Komentarai (2)