[Žinios trumpai] Virš Atlanto atsirado keistos raudonai švytinčios dėmės: mistinio reiškinio kilmės paaiškinti kol kas negali niekas (Video)  (2)

Internete iškart pasirodė daugybė teorijų, viena iš jų sėkmingai palygino reiškinį su portalu iš TV serialo „Stranger Things“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Anoniminis „Reddit“ vartotojas paskelbė nuotraukų seriją, kurioje matyti keistas raudonas švytėjimas debesyse virš Atlanto. Kai kurie komentatoriai palygino šį reiškinį su portalu į kitą visatą iš garsiojo serialo. Tačiau yra ir žemiškesnis paaiškinimas kas vyksta, rašo „Daily Mail“.

Paslaptingas ugningai raudonas švytėjimas, kurį nufotografavo pilotas, skrisdamas virš debesų virš Atlanto vandenyno, sukėlė karštą diskusiją internete. Pilotas rašė, kad nieko panašaus anksčiau nebuvo matęs ir kvies vartotojus parašyti savo versijas apie šio reiškinio atsiradimo priežastis.

Komentaruose iš karto kaip iš gausybės rago pasipylė įvairiausios teorijos. Vieni komentatoriai palygino šį reiškinį su portalu į kitą visatą iš serialo „Stranger Things“, kiti rašė, kad tai reiškia pasaulio pabaigą. Buvo manančiųjų, kad šis reiškinys siejamas su ateiviais, o taip pat, kad atsivėrė „pragaro vartai“.

Tačiau buvo ir versijų, kuriose teigiama, kad šį švytėjimą greičiausiai lėmė didelės LED plokštės, kurios dedamos ant žvejybos laivų, kad pritrauktų sairų būrius. Iki šiol nepavyko tiksliai nustatyti raudono švytėjimo priežasties, nes nežinoma, kurioje Atlanto vandenyno vietoje buvo lėktuvas ir kaip žemai jis skrido.

 

Kalbant apie žemiškesnę versiją su LED plokštėmis, ši technologija tikrai padeda žvejams sugauti daugiau žuvų Atlanto vandenyne nuo Kanados iki Bermudų. Tokie žibintai šviečia į vandenį, o žuvys geriau mato masalą ir taip įkrenta į tinklą. Todėl tikėtina, kad aukštai debesyse buvo matyti šviesų atspindys nuo vandens.

Tai ne pirmas kartas, kai orlaivių pilotai pastebi panašius švytėjimus virš vandenynų. 2014 metais lėktuvo Honkongas–Ankoridžas (Aliaska) pilotai skrido netoli Kamčiatkos virš Ramiojo vandenyno ir pamatė neįprastus šviečiančius debesis.

 

Kaip tuomet aiškino pilotai, jie pamatė stiprų šviesos blyksnį, panašų į žaibą, kuris buvo nukreiptas į viršų, po kurio pasirodė raudonos ir oranžinės šviesos švytėjimas. Tačiau perkūnijos, kurios būtų sukėlusios žaibus, tuo metu virš Ramiojo vandenyno nebuvo. Kol kas nežinoma, koks tai reiškinys, nors pilotai manė, kad tai gali būti povandeninio ugnikalnio išsiveržimas. Tačiau ši versija dar nepatvirtinta.

Kitas panašus incidentas įvyko orlaivio pilotui, skridusiu virš Ramiojo vandenyno į pietryčius nuo Ochotsko jūros. Tuomet lėktuvo pilotui pavyko nufotografuoti ir keistą debesų švytėjimą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(7)
(0)
(7)

Komentarai (2)