Po paslaptingo sprogimo buvo sunaikintas „Amerikos Stounhendžas“, turėjęs išgelbėti nuo apokalipsės ir tapęs sąmokslo teoretikų taikiniu (Video)  (7)

Pasak pareigūnų, Džordžijos valstijos (JAV) paminklas trečiadienio rytą buvo iš dalies sugriautas per sprogimą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Paminklas, žinomas kaip Džordžijos gidai-akmenys (Georgia Guidestones), buvo pastatytas 1979 m. Elbertono apygardoje, Džordžijos valstijoje. Dėl savo paslaptingos kilmės ir pranašiškų ofortų žinomas kaip „Amerikos Stounhendžas“, vėliau statinys tapo vandalų ir sąmokslo teoretikų taikiniu, manę, kad jos šaknys yra šėtoniškos.

Preliminarus tyrimas atskleidė, kad „nežinomi asmenys susprogdino sprogstamąjį užtaisą“ trečiadienį apie 4 val., sakoma Džordžijos tyrimų biuro pranešime.

Stebėjimo filmuota medžiaga, kurią agentūra paskelbė socialiniame tinkle „Twitter“, parodė, kad netrukus po sprogimo iš aikštelės išvažiavo sidabrinis sedanas.

 

Niekas nenukentėjo, tačiau saugumo sumetimais buvo sugriauta likusi konstrukcija, pranešė departamentas.

Panašu, kad vieno „Twitter“ vartotojo paskelbtame vaizdo įraše matyti, kaip ekskavatorius nuverčia likusias plokštes.

Pasak „Smithsonian Magazine“, kas tiksliai sumokėjo už darbus ir organizavo jo statybą, lieka paslaptis.

 

Vienas vyras Wyattas Martinas 2013 m. interviu „The New York Times“ teigė žinąs paminklą užsakiusio asmens tapatybę, tačiau atsisakė pateikti daugiau informacijos.

„Aš daviau priesaiką tam žmogui ir negaliu to sulaužyti“, – sakė jis laikraščiui.

Konstrukcija sudaryta iš penkių granito plokščių, kurių viršuje yra uždėtas akmuo. „Smithsonian“ teigimu, keliose plokštėse yra išgraviruoti užrašai aštuoniomis šiuolaikinėmis kalbomis ir keturiomis mirusiomis kalbomis.

 

Džordžijos ekonominės plėtros departamentas aprašo užrašą kaip „10 dalių žinią, kurioje 12 kalbų palaikomas žmonijos ir ateities kartų išsaugojimas“. Jis taip pat tarnauja kaip „astronominis kalendorius“, rašo departamentas.

 

Kai kuriose žinutėse teigiama, kad „išlaikyti žmoniją iki 500 000 000 nuolatinėje pusiausvyroje su gamta“ ir „suvienyti žmoniją su gyva nauja kalba“.

 

Šie užrašai privertė kai kuriuos sąmokslo teoretikus manyti, kad paminklas yra elito plano išnaikinti pasaulį įrodymas.

Aleksas Džounsas, kraštutinių dešiniųjų sąmokslo teoretikas ir informacijos karų vedėjas, vaizdo įraše, kuris nuo to laiko buvo pašalintas iš jo svetainės, teigė, kad ši struktūra buvo „raginimas priverstinai išnaikinti planetą“.

Paminklas taip pat anksčiau buvo kelis kartus nuniokotas. Vienu atveju vandalai apipurškė akmenis su tokiais pranešimais kaip „Jėzus nugalės tave satanistą“, rašoma žurnale „Wired“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(3)
(3)
(0)

Komentarai (7)