[Žinios trumpai] Skamba kaip totali nesąmonė, bet tai faktas: Kalifornijos teismas pripažino kamanes esant žuvimis - kaip taip įmanoma?  ()

Kartais teismo sprendimai būna keisti, bet kas nutiko Kalifornijoje absurdiškumu pranoksta viską.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kalifornijos (JAV) teismas nutartimi kamanes priskyrė žuvims, tokiu būdu praplėsdamas joms teisinę nykstančių rūšių apsaugą.

Nutartis priimta dėl žemės ūkio organizacijų pateiktos peticijos, kurios siekė bičių teisinės apsaugos. Šios organizacijos teigė, kad Kalifornijos nykstančių rūšių įstatymas (CESA) taikomas tik paukščiams, žinduoliams, žuvims, varliagyviams, ropliams ir augalams, o ne vabzdžiams.

Tada jie iškėlė bylą prieš valstijos laukinės gamtos pareigūnus, siekdami, kad keturios kamanių rūšys – Crotcho, Franklino, Suckley gegutinės ir Vakarų kamanės – būtų įtrauktos į CESA.

Teismas nurodė, kad Nykstančių rūšių įstatymas suteikė Žuvų ir medžiojamųjų gyvūnų komisijai galimybę paskelbti, kas yra ir kas nėra nykstanti rūšis, pranešė „Fox news“.

Remiantis įstatymu, komisija taip pat yra visiškai atsakinga už „nykstančių rūšių sąrašo“ sudarymą.

Teisėjai rašė, kad „nors sąvoka žuvis šnekamojoje kalboje ir paprastai suprantama kaip vandens rūšis“, įstatyme teisinis „žuvų apibrėžimas nėra toks ribotas“, pranešė „Fox News“.

 

Iki 1969 m. Kalifornijos įstatymai apibrėžė žuvis kaip „laukines žuvis, moliuskus ar vėžiagyvius, įskaitant bet kokią jų dalį“. Tais pačiais metais įstatymų leidėjai išplėtė žuvų apibrėžimą, įtraukdami bestuburius ir varliagyvius. Dabar gi apibrėžimas dar labiau praplėstas, įtraukiant ir vabzdžius. 

Nors tai ir absurdiška, bet leis teisiškai pritaikyti apsaugos programos įrankius. 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(5)
(2)
(3)

Komentarai ()