„Jis puola sraigtasparnius!“ Kriptozoologai Kongo džiunglėse ieško milžiniško monstro (Video)  ()

Bent jau taip tvirtino Belgijos oro pajėgų pulkininkas Remy Van Lierde'as, kuris vos netapo pabaisos užkandžiu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tarp kriptozoologijos mylėtojų, sąmoningai ieškančių įrodymų apie mokslui nežinomų būtybių egzistavimą, sklando legenda apie 15 metrų ilgio gyvatę, kuri tariamai slepiasi džiunglėse pačiame Kongo centre, rašo „IFLScience“.

 

Remy Van Lierde, Belgijos oro pajėgų pulkininkas, tarnavęs Antrojo pasaulinio karo metais, pradėjo šią istoriją. Savo istoriją jis papasakojo 1980 metais per interviu britų televizijos laidai „Paslaptingas pasaulis“, kurią vedė garsus mokslinės fantastikos rašytojas Arthuras Clarke'as.

 

Van Lierde teigimu, susidūrimas su 15 metrų ilgio gyvate įvyko 1959 metais, kai jis sraigtasparniu skrido virš Katangos provincijos, tuometiniame Belgijos Konge (dabartinė Kongo Demokratinė Respublika). Pulkininkas buvo patyręs lakūnas, todėl tvirtino galįs itin tiksliai išmatuoti ant žemės esančių objektų matmenis.

Van Lierde'as sakė, kad gyvatė tikriausiai siekė rekordinį 15 metrų ilgį, o jos galva buvo 60 centimetrų pločio ir 90 centimetrų ilgio. Tokiais matmenimis, anot pulkininko, gyvatė gali lengvai praryti žmogų net nemirktelėjusi.

 

Jis pasakojo, kad sraigtasparnis skrido apie 9 metrus virš žemiau esančios gyvatės, tada kariškis pastebėjo, kaip jis „pakėlė“ kaklą apie 3 metrus ir pažvelgė į sraigtasparnį – Van Lierde'as įsitikinęs, kad tuo metu gyvatė ruošėsi jį pulti. Be to, jis teigė aiškiai matęs milžiniškos gyvatės galvą, kuri, pasak jo, buvo „labai didelė, kaip arklys“ su didžiuliu trikampiu žandikauliu.

Įdomu tai, kad pulkininkas netgi patvirtino savo istoriją vaizdu, kurį jam pavyko padaryti skrydžio metu. Tačiau problema ta, kad jis yra nespalvotas ir šiek tiek grūdėtas, todėl sunku suprasti, kas ten yra.

Pažymėtina, kad Van Lierde'as yra gerbiamas veteranas, todėl dažnai suvokiamas kaip „patikimas šaltinis“, neturintis akivaizdžių motyvų sugalvoti tokį melą. Tuo pačiu metu mokslas negali neabejoti Van Lierde istorija, nes didžiausia gyvatė rajone yra afrikinis hieroglifinis pitonas (Python sebae), paprastai jie užauga tik iki 3 metrų. Tačiau yra tikrų pranešimų apie individus, užaugančius iki 6 metrų.

Mokslininkai pastebi, kad jie mielai patikėtų pulkininko istorija, tačiau jiems reikia svarių įrodymų, kad Kongo centre slepiasi 15 metrų ilgio gyvatė.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(19)
(5)
(14)

Komentarai ()