Šimtai negyvų paukščių Naujametę naktį iš dangaus Arkanzase krito antrus metus iš eilės (Video)  (16)

Keista ir mįslinga pernykštė Naujųjų istorija Beebe miestelyje (Arkanzasas, JAV) kartojasi antrus metus iš eilės. Naujųjų išvakarėse, likus kelioms valandoms iki vidurnakčio iš dangaus vėl pabiro negyvi paukščiai. Tūkstančiai negyvų raudonsparnių trupialų tame pačiame Beebe miestelyje Naujųjų naktį iš dangaus krito ir pernai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip „ABC Arkansas“ padalinį informavo KATV, radaro duomenys rodė, jog didžiulis pulkas paukščių virš Beebe miestelio buvo užfiksuotas iki Naujametinio vidurnakčio likus keletui valandų. Tuomet paukščiai ir pradėjo kristi iš dangaus.

Beebe miestelio policijos budėtoja Emilė Nikols (Emily Nichols) „ABS Radio“ pasakojo, jog į policijos nuovadą pradėjo skambinti žmonės. Visi jie pasakojo, jog „iš dangaus vėl pradėjo kristi strazdai“. Žmonės jų rado gatvėse, kiemuose, bažnyčioje.

Gyvūnų globos ir priežiūros centras pirmųjų skambučių šiemet sulaukė šeštadienį, apie septintą vakaro – keletu valandų anksčiau negu pernai. Gyvūnų globos centro pareigūnai tyrimams paėmė apie 30 iš maždaug 100 rastų kritusių paukščių.

Pernai tūkstančių sparnuočių žūtį Naujųjų metų naktį, kaip manoma, galėjo sukelti fejerverkai, pabaidę kolonijomis gyvenančius, prastai tamsoje matančius paukščius. Ar paukščius ir šiemet pabaidė fejerverkai, kol kas neaišku.

Beebe miestelio policijos nuovados leitenantas Brajanas Djukas (Brian Duke) žiniasklaidai pasakojo, jog šiemet miestelyje iš dangaus krito mažiau negyvų plunksnuočių: jų buvo rasta mažesnėje teritorijoje, negyvų paukščių kūnai buvo greičiau surinkti. Kad koks nors paukštis krisdamas būtų atsitrenkęs į žmogų, pranešimų negauta.

Policijos pareigūnai yra linkę manyti, jog ir šiemet paukščius pabaidyti galėjo fejerverkų ar petardų sprogimai.

Vaizdo siužetas

Parengė Saulius Žukauskas,
sauliuszukauskas01@gmail.com

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (16)