Ką darytume, jei atrastume nežemišką civilizaciją?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Rukis 2012-04-02 12:01
O kam pažangiai rasei lysti į šitą skruzdėlyną pavadinimu Žemė? Ko jie čia gali norėt? Na taip, paimt pora mėginių, ištirti šį bei tą, na žodžiu ekspedicija mokslininkų praeitų ir viskas. Kalbant apie resursus, tai kosminėje erdvėje yra visko ir dar net daugiau visokių medžiagų, nei kad čia Žemėje. (Ūkai, asteroidai, negyvenamos, bet metalų kupinos planetos ir t.t.)
Odisejas 2012-04-02 12:07
Ruki>>> nusisneki, kaip gali but neidomi kitoj planetos gyvybe? Isivaizduok - zmones ant tiek patobuleja, kad pradeda keliaut i kitu zvaigzdziu sistemas ir ten randa kita gyvybe, tada paziuri - kad ji dar netokia protinga, sako, ai neidomu ir nuskrenda toliau... Nu nusisneki..
sabotan 2012-04-02 12:08
Na suspazint gal ir noretum vien del smalsumo nes nemanau kad visatoje yra daug protingu butybiu. Tai galiotu jai ji nebutu atradusi kazko panasaus. Mes patys dar nezinome kas is musu isaugs po keliu tukstanciu metu nes galime taip pat pasikeisti. Va kuo idomi protinga gyvybe ji evuliaciuonuoja kur kas greiciau del savo sukeltu veiksniu
Rukis 2012-04-02 12:37
tai tu nusišneki, jeigu ta rasė taip technologiškai pažengusi, kad gali akimirksniu atsidurti kitoje žvaigždės sistemoje, tai jie matę ne vieną ir ne dvi gyvybės formas. Kitas dalykas, aš ir sakau, kad jų mokslininkams (ar panašiam atitikmeniui žemės mokslininkams/ieškotojams) būtų įdomu ištirti žemę, bet kad apsireikšt taip visiems ar mus užpult dėl resursų - nesąmonė. O galbūt jų mes išvis nesuprastumėm, kaip minėjo straipsnyje. Dabar save įsivaizduok atsitūpusį miške prie skruzdėlyno ir šaukiantį savo vardą. Jei kas nors šalia tavęs būtų, pagalvotų kad durnius rėkauja.
Sinister 2012-04-02 13:38
Tavieji samprotavimai tinka tokiu atveju, kokį skelbia optimistiškiausios teorijos - kad vienu metu galaktikoje egzistuoja tūkstančiai civilizacijų. Tada gal ir taip, gal mes ir nebūtume įspūdingas atradimas jiems. Nors kam gali būti neįdomi naują protiga rūšis, lyg vaikas besikapstantis smėlio dėžėje ir pamažu besiropščiantis iš jos. Net jei jie tokie pažengę - mums lyg dievai, net tada jie mus stebėtų, galbūt ir auklėtų. Jei gyvybė nėra tokia dažna kaip teigia optimistai, o civilizacijos mūsų galaktikoje vienu metu egzistuoja tik kelios, na gal kelios dešimtys, tada be jokių abejonių su mumis būtų mezgamas kontaktas, na anksčiau ar vėliau, nepaisant to, mes juos suprasim, pulsim, paklusim ar dar kaip reaguosim. Jei intelektas - toks retas fenomenas, tada jis turi būti saugomas ir ugdomas, o ne ignoruojamas. Na o jei jie visgi išsivystę panašiai, na kiek lenkia mus, ir yra tokie kaip mes: grobuoniški, agresyvūs ir godūs, bei sugebės keliauti į kitas žvaigdžių sistemas - tada taip, kaip išsireiškė staripsnio autorius, mums šakės. Greičiausiai mus užpuls, nebūtinai dėl resursų, greičiau dėl konkurencijos pašalinimo, o gal iš prigimtinio kraugeriškumo, kas čia žino, bet sunaikins, suvartos Saulės sistemą, padės dar vieną raudoną "x" galaktikos atlase ir keliaus toliau.
HardAxe 2012-04-02 14:01
kam su skruzdėlėm lyginti? jau žmogaus užtenka, kad sugebėtu su kokiu šuniuku susikalbėti. Neturėtų būti problema susikalbėti su žmogum
evaldosia 2012-04-02 15:11
Ateivių vietoje kurie gali keliauti tarp žvaigždžių,elgčiausi kaip žmogus kuris praeina pro pririštą šunį.šuo gali būti piktas ,arba ne .bet apeičiau grandinės atstumu.žmonės neprognozuojami kaip ir šunys.geriau juos stebėti iš tolo.nemanau kad ateiviams rūpėtu kokie nors žemės ištekliai.tokie greičiausia galėtu prijungti ar atimti elektronus iš elementų,tai reiškia galėtu padaryti bet ką, iš bet ko.
Fostil 2012-04-02 15:59
Uzmirstat viena dalyka. Zeme turi puikias salygas gyvybei vystytis, gal tie ateiviai gyvena skurdzioi planetoi ir Zeme jiems atrodo kaip rojaus pasaulis, tai kodel gi nepasisavinus sau. Kas ten zino kiek tam kosmose yra tokiu unikaliu planetu kaip Zeme.
azotas 2012-04-02 16:15
Na atradus ateivius atsirastu ir tokiu kurie sakytu ''mes turime sunaikinti juos..'' Jai neklystu katalikai ar kokios ten religijos propaguotojai galvoja, kad ateiviai yra setono pasiusti
Sinister 2012-04-02 17:56
Niekas nieko neužmiršta, tiesiog tu ne apie viską pamąstei. Jei jų planeta skurdi, tai vargu ar galės jie keliaut į kitas žvaigždžių sistemas. Juk truks resursų ir manau proto skurdžioje planetoje, nes vargu ar nepalankiomis sąlygomis išsivystys kažkas protaujančio. O jei jie kalti dėl atšiaurių sąlygų, tai vėl grįžtama prie mano jau minėto - piratų tipo ateivių, kurie čia dėl resursų ar palankesnės būveinės, kuri nebebus palanki, po karo su užpuolikais, tad jų priešiški veiksmai mums, būtų tokie pat skaudūs ir jiems, tad nelogiškas puolas būtų.
Pavasarėlis 2012-04-02 18:57
Aš tai gavęs įrodymų, kad yra kitų protingų būtybių visatoje, tiesiog labai apsidžiaugčiau.
DJ_LFS 2012-04-02 20:23
EdvasP 2012-04-02 21:28
Tie ateiviai gali buti bet kokie. Siuo atveju vaizduotei ribu nera. Bet kodel jie turi buti tokie kokius mes dabar suvokiam? Gal jie net ne is tokios materijos kaip mes. Gal mes ju plika akimi nematytumem, o tuo labiau nesuvoktumem. Gal jiems tie musu resursai nesvarbus ir zeme neatrodo egzotiska, jiem gal egzotika yra Jupiteris. O didziausias klausimas tai kodel jie turi panasius tikslus ir norus kaip zemes gyventojas. Mes zinom kas yra konkurencija, smurtas, agresija. Bet tai zmonija susiskirsciusi kiekvienam zingsnyje. Ir kiekvienam zingsnyje zmogus turi konkuruoti su kitu zmogumi. O jeigu vis delto ir panasus i zmogu, tai neabejoju, negali but tokie galingi, kad sunaikint zmonija. Vystomes mes sparciai. Zinom kosmoso atstumus. Isivaizduokit aplanko ateiviai. Kadangi visa ju planeta nekeliauja vienu metu, tik kazkokia ekspedicija. Issiaiskina kaip galima zmonija iveikt, sunaikinti ar dar kazka panasaus, bet grizta po daugelio metu, nes net sviesos greiciu skraidydami, abejoju ar labai greitai sulakstytu. Grize cia vel pamatytu kitoki pasauli, nes zmogus dar labiau issivystes ir vel pasaka be galo. Zodziu, galima isivaizduot daugka, bet man geriausia tiket, kad mes didziausi ateiviai. Jeigu yra protinga gyvybe, jie nenori turet reikalu su piktais zemieciais kurie pagave ateivi iskarto ismesinetu, nes noretu paziuret kaip jo kunas is vidaus atrodo, arba numust erdvelaivi, kad paziuret kokiais varztais prisuktas. Tai protingiausi ir intelektualiausi ateiviai tikrai nelis i zeme, kur pilna visko, o ypac zmoniu, kurie netokios jau ir kvailos butybes, kad negaletu barkstelt kokios atomines i kosmosa. Jei galim menulio dydzio asteroida nukalt, kad i zeme neatsitrenktu, tai kazkokie didziagalviai is tv mums tikrai nebaisus
SarasLT 2012-04-02 21:58
Manau, kad visata yra tiesiog per didelė, kad joje egzistuotų tik kelios dešimtys nežemiškų civilizacijų. Jau dabar mokslininkai skaičiuoja, kad vien mūsų galaktikoje gali būti šimtai tūkstančių gyvybei tinkamų planetų, ką jau bekalbėt, kad pačių galaktikų yra šimtai milijonų.
Sinister 2012-04-02 22:03
Atsiprašau, bet kažkokį tai šūdą sumalei tamsele. Pažangesniai rūšiai nebūtų ko bijot žmonijos, neutralizuotų tas atomines. Nulaužtų internetą ir verktų žmonija kaip kad vaikas barškutį praradęs. Tada žmonija bejėgė kad ir prieš vidutiniškai pasirengusią flotilę. O juk į kosmoso platybes niekas nesileis vien su geru žodžiu ir kilniais tikslais. O dėl kitokios materijos... Na jei ateiviai iš mūsų visatos - tada tikrai sudaryti iš tos pačios, regimos materijos, tad būk ramus, matysim mes juos. Na o dėl suvokimo, tai kitas klausimas, bet manau jei kontaktuos - tikrai pastebėsim. Bet pats sau prieštarauji,tamsta. Iš pradžių teigi, kad gal per daug stereotipiškai žiūrim į kitos civilizacijos atstovus, kad gal net neįsivaižduojam kaip jie atrodo ir iš ko pagaminti, ir tuo pačiu sakai kad nebaisūs mums jokie didžiagalviai iš TV. Painu kažkaip.... Grįžkim prie naikinimo pajėgumų... Primink man, kada čia paskutinįkart sunaikinom 3000 km skersmens asteroidą, nes kažkaip atmintis sušlubavo, ko tai nepamenu...
Sinister 2012-04-02 22:08
Leisk nudžiuginsiu. Mūsų galaktikoje anot naujausių teorinių spekliacijų potencialiai tinkamų gyvybei planetų gali būti dešimtys milijardų, o populiariausias galaktikų skaičius mūsų visatoje siekia apvalų 100 000 000 000. Mokslininkai ne tokie drąsūs kaip tu, jie skaičiuoja galimą susitikimą tik mūsų galaktikos ribose, mat drovisi kelionių tarp galaktikų.
Kunigelis 2012-04-02 22:20
Jei yra viena ar daugiau nezemisku gyvybes formu, tuomet klausimas kokio intelekto ju civilizacija? Jei kalba eina apie auktesnio(galinciu keliaut didelius atstumus) ateiviu rase,kodel jie musu nerado? Jei mes galim apsiskaiciuoti kas vyksta Europoje ir ar yra ten vandens. Jie turetu sugebet daug daugiau, tad net skrist nereiketu kad mus aptikt. Tad jeigu aptiko tai arba mes neidomus,arba mus jau istyre,arba dar nesubrende kad bendrautumeme su jeis. Tad manau kad bent jau musu galaktikoje ar artimesneje,neturetu but pazangesniu rasiu, nes vien del idomumo butu su mumis susisieke,pabande pabendraut, nes sioje galaktikoje issivysciuosiosio gyvybes formos turetu buti panasios i mus(bent is dalies). Jei gyvybes forma zemesnio intelekto nei mes,nemanau kad vertetu prie ju artintis dar bent 200-300 metu,kol patys suvoksim savo darbu pasekmes ir atsisakysim zalingu veiksniu galinciu pakenkti toms civilizacijoms. Kas del zmoniu manau aptikus silpnesne gyvybes forma mes netruktumeme kol ja uzpultumem,bandytumem pasiglemsti ju resursus, ar ale baimindamiesi ju ateityjje,sunaikintumeme isvis.
Anonymous 2012-04-02 22:22
Kiek metų indėnų civilizacija laukė europiečių?! Ir kaip, dabar džiaugiasi techniškai labiau išsivysčiusiais?!
stiklas 2012-04-02 22:32
geriausia gynyba - puolimas! tad vos atradus nezemiska gyvybe reiktu ja uzgrobt pirmiem!
EdvasP 2012-04-02 22:45
Na, suda tamstele dabar pats didziausia sumalei. Ar cia tau buvo panasu i faktu destyma? As juk pasakiau, kad vaizduotei ribu nera. Isivaizdavau kelis dalykus, apie tai, kas butu jei butu ir nei vienas is ju nera teisingas. Taip pat ir kitu logiski paaiskinimai vargu ar teisingi, nes nesam mate ateivio ir negalim logiskai paaiskinti jo veiksmu ar mastymo. Jau vien straipsnio antraste tariamaja prasme turi. O pasvaigt ir prikurt t ka cia ateiviai is musu padarytu, kiekvienas galim. O kaip butu nezinom. Tai as cia nieko neirodineju. O tu matau zinai, irodineji. Sakai kaip butu. Man rodos tamsta gal ir su ateiviais bendrauji, kad taip gerai zinai. Arba tiesiog grizes po darbymecio ieskai priekabiu.