Fizikas ir neurologas: pomirtiniai išgyvenimai patiriami, kai siela palieka nervų sistemą (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

edgarasl 2012-10-31 14:01
Hm, prie ko čia fizika ir žmogaus smegenys? Žmogaus smegenys yra chemija. O ta "kvantinė" siela, tai išvis pezalai.
Enjutsu 2012-10-31 14:16
pomirtiniai išgyvenimai buvo įrodyti kaip netikri, operacinėse padėdavo lapelį su užrašu kurio pacientai ten kur guli neturėtų matyti, bet galėtų pamatyti jeigu siela tikrai paliktų kūną ir nė vienas pacientas jos nematė. O tą pomirtinį išgyvenimą gali patirti astronautai kai kraujas palieka smegenis. Na čia toks bendras paaiškinimas.
Rukis 2012-10-31 14:20
Dabar tai prasidės beprasmė kova tarp tikinčiųjų ir ateistų.
Vagydarnuor 2012-10-31 14:33
Zmones taip amsniskai priima, kai pasakai tarkim fizikui, kad yra siela, o jis taip sureguoja lyg tai izeistu jo gyvenimo prasme, tas pats ir apie fizika kuris pasako, kad jos nera dvasuoliui kokiam. Mano nuomone- siela yra. Vien tas faktas, kad atomai atsiranda tam tikroje vietoje tam tikru metu, kai mes samoningai stebim kanors... cmon zmones.. Ir jokiu budu ta siela nepatvirtina dievo ar religijos-cia yra pezalai. Pamastykit tai- mes ir viskas yra tiesiog energija uz visu sablonu ir pavidalu.. Pabandykit paneigti tai.. P.S kiekvienam negatyvistui patarciau pabandyti keliauti astralu samoningai, tai kazkas tokio..
homunculus 2012-10-31 15:18
Kažin ar pezalai. Tos pačios chemijos pagrindas yra fizika: Šriodingerio lygtys, elektrostatinės sąveikos, veikimo potencialas neurone. Kvantinė fizika dažnai yra dar labai sunkiai suvokiama: atstumai tarp sinapsę sudarančių neuronų, jų dalių, receptorių sąveikaujančių su neuromediatoriais yra maži ir visai gali būti, kad tame nemažą vaidmenį gali vaidinti kvantiniai reiškiniai.
Otto 2012-10-31 15:32
Jau panašu į Čekuolio AE propagandą Gal pabandykime įsivaizduoti, jog užlūžusi kompo OS irgi pereina į visatos kvantinį būvį ir mums tereikia ją susigrąžinti?
Pumper 2012-10-31 15:52
Pamatai žodį "kvantinis" ale mokslininko kalbose ir iškart aišku, kad pezalai. Čia gi visokių šarlatanų naujai nusavintas mokslinis terminas. Net yra tam frazė "Quantum mysticism". Kadangi nieks tiksliai dar negali kvantinės mechanikos išnagrinėti, tai visokie pusgalviai gali laisvai naudotis tokiu terminu savo pezalam skleisti (nors dažnai tie pezalai prieštarauja jau turimom žiniom apie kvantinę mechaniką). Jei netikit užtenka pažiūrėti "what the bleep do we know" - ten viskas "kvantiška".
modis 2012-10-31 16:13
Čia nereiktų vartoti žodžio siela, nes iškart kertasi kažkas. Tipo bando įrodyti, kad žmogų sudaranti informacija niekur nedingsta, o kažkaip išlieka visatoje. Kas iš to, tai tik skaičiai. Aš tikiu, kad yra tikra siela, kuri yra už mūsų suvokimo ar sugebėjimo pamatuoti ribų. Čia kaip sėdint matricoj (jo kaip filme) bandyti įrodyti, kad esi matricoje. Jei žaidimo taisyklės tau to neleidžia, to nepadarysi. Tiesa nemanau, kad po mirties tu išlieki toks koks esi gyvas. Bent jau visus fizinius potyrius tu prarandi.
kurmis 2012-10-31 16:22
O kur įrodymai, kad siela iš tikrųjų egzistuoja. Man tai kažkoks pseudo-utopinis reiškinys. Gal tai kokia kvantinė fizika galėtų paaiškinti.
immortallt 2012-10-31 16:32
Ta pati norejau sakyti kaip pupmer, kvantine fizika dar tik pradedama suprasti ir tera tik hipotezes bei pora bandymu, kurie kol kas patvirtina teorijas, jeigu mes rezultatus teisingai suprantame.
Otto 2012-10-31 16:34
Viskas daug paprasčiau http://lt.wikipedia.org/wiki/Smegen%C5%B3_plovimas
Vagydarnuor 2012-10-31 16:36
meassurement problem- visu fiziku zinoma problema is cia ir atsirado kvantine fizika- kol yra stebetojas tol yra atomai
bahuriux 2012-10-31 17:49
O man patinka sita teorija Beja turejom tema apie sielas ar kazka panasaus, cia gana geras straipsnis, sako panasiai kaip as galvojau anksciau. Materialistu paklausiu kam jus egzistuojat, kokia is to prasme JUMS patiems? Juk po mirties anot jusu nieko nera, tai kam visa tai? PS: Sutinku, kad religijos yra sh.
technologas 2012-10-31 17:51
Bandymas paaiškinti filosofiškai - siela egzistuoja, nes egzistuoja laisva valia. Nežinau kiek teisinga, pasinagrinėkite.
Pumper 2012-10-31 17:52
O kaip įrodė, kad laisva valia egzistuoja?
kionig 2012-10-31 17:55
Bet tai nepavadintum "siela"?
shift 2012-10-31 18:02
O taip, kur gi ne. Viduramžiais buvo "įrodyta", kad žemė plokščia, kol staiga nejučiom ėmė ir suapvalėjo.
Pumper 2012-10-31 18:45
Toks aršus religijos gynėjas, o religinius įrodymus kabutėse rašai. Tai ką, nebeteisi bažnyčia pasidarė? Kada čia taip įvykti spėjo?
shift 2012-10-31 19:45
Kas buvo tas buvo, bet kas dabar stovi toj pačioj rolėj? Aklas neigimas, net jei teorijos prieštarauja esamai nuomonei yra antimoksliška pozicija. Paklausius Pumper mokslinikams nedera net kelti prielaidų apie nematerealias substancijas, nes tai "ne fasonas", nedera prie daugumos nuomonės. Pagal Pumper, tikras mokslininkas yra tik tas, kuris pavyzdingai seka tuo ką suformulavo jo ankstesnis mokytojas kitas profesorius. O jei pabandysi paneigti ar prieštarauti esamai nuomonei, automatiškai tampi "pezalų" skleidėju. Todėl geras mokslininkas tik tas kuris niekam neprieštarauja, nekelia naujų hipotezių, ir neskleidžia "erezijų" prieš "šventas" darvinizmo tiesas. Tai lygiai tokia pati laikysena, kokią užėmė viduramžių kardinolai prieš Galililėjų. Jei tik kas nors iš mokslo publikos prasižioja apie iki šiol neatrastus dalykus ir jei tai nors kiek liečia religiją, net nesigilinant į argumentus atsiranda tokių veikėjų, kurie iškart rėkia: "ša, tylėk, pezalai..., šizofrenija, juk mokslas įrodė, kad...bla bla bla".
reality 2012-10-31 19:45
visatoje energija niekur nedingsta, ji pereina į kitą buvį. šiai dienai jau nemažai prirašyta apie sąmoningą sapnavimą (lucid dreaming), dar kitaip vadinama išėjimu į astralą. užtenka bent vieną kartą sąmoningai išeiti iš kūno ir ivyksta totalus lūžis žmogaus pasaulėžiuroje. tada nebereikia jokių įrodymų. ir beje tai įrodoma tik asmenine patirtimi. ponai skeptikai, jeigu jūs kažko dar nežinote, nereiškia, kad to nėra..