Tinklaraštininkai: „Curiosity“ Marse nufotografavo driežą (Video)  (18)

Entuziastai, atidžiai apžiūrėję nuotrauką, kurią raudonojoje planetoje padarė marsaeigis „Curiosity“, ir vėl skelbia „apie šokiruojantį radinį“. Tinklaraštininkai įsitikinę, jog Marse tikrai egzistuoja gyvybė – ten gyvena mažų mažiausiai vienas driežas, kurį galima gana lengvai įžiūrėti NASA puslapyje internete publikuojamoje nuotraukoje, skelbia newsru.com.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Atradimas priklauso vienam japonui, kuris savo radiniu pasidalino amerikiečių tinklalapyje „UFO Sightings Daily“, skirtam neatpažintiems skraidantiems objektams, ateiviams ir panašiems dalykams. Japonas tvirtina, jog gyvis Marse primena graužiką arba roplį su keturiomis galūnėmis ir uodega. Japonas laikosi versijos, jog Marse visgi gyvena driežas. Tinklalapį administruojantis Scottas Varingas sako, jog tai jau ne pirmas gyvas padaras, „pastebėtas“ Marse. Priminsime, jog anksčiau jo lankytojai skelbė marsaeigio darytoje nuotraukoje aptikę voverę.

„Jeigu toje planetoje tikrai yra vandens atsargų, kodėl ten tikrai negalėtų gyventi tokie padarai?“, - ironiškai klausia tinklalapio administratorius ir siūlo jo lankytojams dalyvauti diskusijoje ir pareikšti savo nuomonę. Atsirado ir tokių tinklaraštininkų, kurie pradėjo įtarinėti NASA specialiai į raudonąją planetą gabenant gyvus sutvėrimus ir juos ten paleidžiant – esą tai daroma dėl biologinių eksperimentų. Tiesa, dauguma žmonių visgi supranta, jog nuotraukoje užfiksuotas „paprasčiausias akmuo be gyvybės ženklų, gulintis Marso paviršiuje“, rašo „Digital Journal“.

Iš tikrųjų marsaeigis „Curiosity“, Marse misiją pradėjęs 2012 metų rugpjūtį, į raudonąją planetą pasiųstas ne tam, kad vykdytų įvairius eksperimentus ir aiškintųsi, ar Marse galėtų išgyventi Žemės padarai, o tam, kad nustatytų, ar Marse kada nors egzistavo gyvybė, skelbia „Examiner“.

Tai jau ne pirmasis kartas, kai NASA nuotraukose įžiūrimi neįprasti objektai. Itin akyli stebėtojai marsaeigio darytose nuotraukoje „pastebėjo“ judantį neatpažintą skraidantį objektą, aptiko „Marso gėlę“, kuri, greičiausiai, tebuvo plastiko gabalas, paliktas paties marsaeigio. Visai neseniai Marse linksmų plaučių žmonės įžiūrėjo ir „gigantiško falo“ apraiškų.


Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(9)
(0)
(0)

Komentarai (18)