Mokslininkas: kvantinė fizika įrodo, kad gyvenimas po mirties egzistuoja

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

sabotan 2013-11-16 00:08
Nu gerai tegu traip yra tai ko mes neprisimeneam ka seniau gyvenom
bmk1245 2013-11-16 00:14
, ar kaip ją ten...)
Justas116 2013-11-16 00:55
Shanti atrodo linksta prie tos mistinės, niekeno neįrodytos sąmonės, kuri kitiems suprantama kaip siela. Mokslas parodė, kad sąmonė ir aplinkos suvokimas tiesiogiai priklauso nuo smegenų išsivystimo lygio. Sąmonė - kitaip nei materija yra neapčiuopiama, ji yra nervinių ląstelių kolektyvinio proceso rezultatas. Jei manai, kad sąmonė yra atskira nuo kūno ir smegenys tevaidina antenos funkciją, nuo kurios galingumo priklauso, kiek tos sąmonės bus išreikšta, malonėk pateikt įrodymus ir apibūdinti kas yra kvailo proto nevaržoma sąmonė.
Shanti 2013-11-16 01:55
Justai, mokslas parode tik tiek kiek dabar gali matyt su dabartiniais primityviais detektoriais. Palaukim dar simta meteliu ir ka tada sakys dar visos tos hipotezes atrodo tokios neisbaigtos ir pagristos dauguma tik kritika ir cinizmu. Atomai susideda is protonu, neutronu, elektronu tie is dar mazesniu daleliu, tos daleles is dar mazesniu ir taip... vistiek lieka neatsakyta ar gyvenam kietame pasaulyje ar tik vibracijose ar dar kitokiame pasaulyje... Kokia yra maziausia samones dalis, kokia gali buti didziausia? Vieni is baimes linke labiau viska neigti, kad nera nieko daugiau uz dezuciu, kuriose sedi. Kiti neturi tokiu baimiu ir nori pazinti, suzinot daugiau. Be tikejimo nebutu ieskojimo, be ieskojimo nebutu pazinimo. Be netikinciuju nebutu griezto patikrinimo.
faktas 2013-11-16 02:09
Norint suprasti sąmonę reikia suprasti nervų sistemos evoliuciją. Sąmonėj yra tik vienas keblus dalykas - sąvokos apibrėžimas. Kas yra sąmoningas - žmogus, iš pakelio traukiantis čipsus, chameleonas, liežuviu čiumpantis drugį, zenitinis pabūklas, apskaičiavęs taikinio trajektoriją ir paleidęs sviedinį?
TheStranger 2013-11-16 02:26
Tai tada mano dabartinej samonej turetu buti issaugota informacija apie tai, kad ji egzistavo kazkokiam kitam kune, kitaip kas zino, gal as ir dabar mires tik to nezinau...
Justas116 2013-11-16 11:05
Ar gali teigti, kad mūsų matavimo prietaisai yra primityvūs, kai galime neįtikėtinai dideliu tikslumu nustatyti Higso bozono sukeliamus reiškinius. Ok, palauksim 100 metelių ir kas tada - tie kurie bus nepatenkinti vis tiek sakys: "Palauk dar 100 metelių, tada pažiūrėsim"? Kritika yra svarbus dalykas mokslo pasaulyje. Jame visada bandoma paneigti hipotezes eksperimentais, o ne bandyti visais būdais jas įrodyti (taip daro religijos ir dėl to interpretacijos tampa šališkos). Nes kol tu neturi jokio rimto teorinio pagrindo, hipotezė ir lieka tik hipotezė. Ir statyti mokslą į hipotetines situacijas ateityje nesuteikia tavo argumentams jokio svarumo. Galvoti už dežės ribų nėra blogai, bet tu tikrai nesi pirmas, kuris tą bando ir tikrai nebūsi paskutinis. Tiesa, didieji mokslinčiai, kaip Galilėjus, Niutonas, Einšteinas, Kiuri, Plankas ir t.t. galvojo už "dėžės" ribų ir buvo apie daug ką teisus, bet turi suprast, kad jie savo mintis pagrindė ir įrodė, o ne kritikavo mokslo ribas. Pasauly buvo, yra ir bus daug daugiau žmonių, kurie mąstė kitaip tik dėl to kad išsiskirtų iš kitų, nei tie, kurie naujas idėjas pagrindžia.
Vagydarnuor 2013-11-16 13:08
Nesu nei fizikas, nei astronomas, bet kai paziurejau sulyginima zemes/ zmogaus su kitais visatos objektais ir visata pacia. supratau kad gyvenimas tera tik blyksnis. Nuostabu, kaip zmogus suegebejo pazaboti energija i tokios ivarias formas.. Taciau visiskai nieko nesupranta is kur ta energija ir kas ji yra. Mano nuomone didziausias musu progreso stabdis yra ego/ ir sita atsilikusi socializacija, kuri mus skaldo, vercia konkuruot. Visi ant kitu pamazgas pila. Nieko nuostabaus, kad zmogus pradeda vertinti faktus,skaicius, nei kito nuomone. Mes ir esam bozonas ir pati visata. Fraktalu teorija, tad nepadarykim is saves pigiu robotu
Sinister 2013-11-16 22:09
!!!!!!!Spoiler alert!!!!!! Betmenas yra Briusas Veinas. Žmonės negirdi ultragarso.
Shanti 2013-11-17 18:04
Man tai pakolkas uztenka ir misti-mokslinio paaiskinimo, kad visur yra sventa trejybe - kiekviena maziausia dalele tuo paciu metu yra ir materija ir vibracija Spoiler alert - naujame filme betmenas suvalgo supermena ir igyja jo galias, todel gali girdeti ultragarsa o siaip as tas skraidancias ziurkes vadinu betmenais irgi nes lengviau istarti
Indzius 2013-11-18 08:49
Na as su savo teorijom tai palankiai mastau isskyrus tai kas ten jam siejasi su kvantine fizika, vistik negali dalele per dvi skyles vienu metu prasauti ir negali egzistuoti keliose vietose vienu metu, kazkas kito yra su kvantiniu susietumu, bet daug kas tera iliuzija del to kad nebuvo kaip tiksliai stebeti daleliu judejimo ir jei taip greit juda kad atrodo yra keliose vietose tai ereiskia kad tai vienu metu yra, tai tik mes labai leti dar ir taip tematom. O kad yra ar nera pomirtinis gyvenimas dar anksti spresti pagal moksla dar anksti nes per tuos kelis simtus metu ka issiaiskino mano kad tai jau daug, bet kad tai viskas,nepasakyciau, tai dar tik maza dalis..
vvv2 2013-11-18 10:51
- Čia nieks nepaminėjo "".. Ši fantastika daug ką (viską?) paaiškintų a) baigtinis didžiausias C greitis yra todėl, kad toks matricos taktinis dažmis. b) žuvusias geras programas (sielas?) matrica atstato iš backup'o logo, blogas įmeta į recycle (sunaikina). Aišku nieks nesidomės savižudėm programom, kam jos reikalingos? c) visi Velniai ir kiti kenkėjai reikalingi tobulinant pačią matricą (kaip Windozes tobulėja nuo trojanų?). p.s. .. aišku "juodoji neapčiuopiama materija" yra tas chipo silicis, kuriame veikia matrica. p.s.2 .. po pilno emuliavimo išbandymo, pasiteisinusį projektą (sielą?) įdiegs į tikrą robotą tikram gyvenimui.
aukselis 2013-11-18 11:56
Kad sąmonę "sukuria" smegenys tai čia irgi tėra nuomonė (prielaida). O Darvino berniukai, kaip visada, nepagrįstas prielaidas bando prastumti kaip už faktą.
vytautas50 2013-11-18 12:43
nondescript 2013-11-18 13:36
Tai kur tie įrodymai? Tikėjausi bent jau autoriaus hipotezę išvysti, juk kvantinė fizika nekalba apie pomirtinį gyvenimą, čia jau kažkokie išvedžiojimai. Taip, realybė sąlygiška, bet kas iš to? Sąmonei mirus informacija išnyksta.
vytautas50 2013-11-18 13:53
vvv2 2013-11-18 13:55
galima spėti atvertu kanalo tuneliu perduoti saugojimui/atstatymui.
faktas 2013-11-18 17:25
Imi žiurkę ir pašalini visas smegenų dalis, neatsakingas už gyvybei svarbių organų valdymą. Žiurkė tampa nesąmoninga. Aiškink, kodėl. P.s., Darvinas čia išvis ne prie ko.
Justas116 2013-11-18 18:09
Žmonės su neišsivysčiusia smegenų žieve atsakinga už aukštesnių funkcijų veikimą, kaip antai mąstymas, problemų sprendimas, nesugeba mąstyti tokiu intelektualiniu lygiu, kaip antai vidutinį IQ turintis žmogus. Socioapatų, serijinių žudikų smegenų veikla taip pat skiriasi nuo įprastos. Gana akivaizdu, kad sąmonė, pasaulio suvokimas priklauso tiesiogiai nuo smegenų veiklos. Ir rimtais, prie ko čia Darvinas, gal išsitrauk galvą pagaliau iš pasturgalio...
saulon 2013-11-18 19:33
Galbūt teko skaityti Azimovo romaną „Net patys dievai“ (The Gods Themselves 1972 m., liet. 1981 m.) apie neriboto energijos importo iš alternatyvaus pasaulio padarinius? Panaši problematika ten labai įdomiai išnagrinėta. Kaip galima sukurti energiją iš mainų tarp alternatyvių pasaulių.