NASA per artimiausius dešimtmečius prognozuoja „civilizacijos griūtį“  (34)

Šiuolaikinė civilizacija per artimiausius dešimtmečius sugrius dėl augančio ekonominio nestabilumo pasaulyje ir senkančių planetos išteklių, – atskleidžia NASA užsakymu atliktas tyrimas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip rašo portalas Independent.co.uk, mokslininkai perspėja, kad, jeigu ekonominio elito požiūris nesikeis, visuomenei gresia katastrofa.

Pasitelkę teorinius modelius prognozuoti, kas nutiks pramoniniame pasaulyje per artimiausią dešimtmetį, mokslininkai nustatė, kad net, vertinant labai konservatyviai, viskas jau dabar greitai juda blogyn.

Tyrime teigiama, kad visuomenės elito požiūrio „viskas kaip įprasta“ laikymasis veda prie įspėjimų apie artėjančią nelaimę, kai ką nors pakeisti bus vėlu.

Matematikas Safa Motesharri pareiškė, kad „pakilimo ir žlugimo procesai per visą istoriją yra pasikartojantys“. Kartu su kolegomis atlikęs tyrimą jis nustatė veiksnius, kurie veda prie civilizacijos žlugimo. Minėti veiksniai yra nuo gyventojų skaičiaus augimo iki klimato kaitos. Atlikus tyrimą paaiškėjo, kad šie veiksniai sąveikaudami gali sukelti visuomenės žlugimą. Tai esą nutinka dėl „senkančių resursų“ ir „ekonominės visuomenės pasiskirstymo į „elitą“ ir „mases“.

Mokslininkas atrado, kad net „ilgą laiką vartojant optimaliai ir imant net nedidelį elito skaičių, pastarojo išteklių suvartojimas yra pernelyg didelis, todėl sukelia masių nepriteklių ir veda prie visuomenės žlugimo“.

Ekonominis elitas raginamas atkurti „ekonomikos pusiausvyrą“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(15)
(1)
(2)

Komentarai (34)