Nežemiška civilizacija – prasta žinia žmonijai

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Creatium 2014-04-28 10:21
Nesuprantu... jeigu jau kokiomis radijo bangomis neužfiksavome jų muzikos, tai jau vadinasi, kad kitų civilizacijų nėra. Labai jau siauras požiūris, kaip mokslininkams, kalbantiems tokiomis temomis. Tas filtras irgi man atrodo niekuo neparemtas. Jeigu yra kita civilizacija, tai mes jau būtinai išnyksim? Kodėl?
unytas 2014-04-28 10:25
raso kodel neradome dar niekur gyvybes o tai kiek mes laiko stebeme visata? Pirmasis palydovas Sputnik 1 paleistas 1957 m. spalio 4 d. nuo tada tik susidomejimas buvo kosmosu praejo tik 57metai. ar cia zemei daug ? o visatai? kada atsirado zmogus? ir kada buvo isiaiskinta kad zeme yra apvali? nuo zmogaus atsiradimo iki isiaikimo kad zeme apvali va cia yra daug! kol zmogus surado visus zeminus kiek laiko praejo. kad ir rasim ta nezemiska gyvybe kaip mes ten nukelausim kaip mes bendrausim? gal ir yra atrasta ta planeta kur panasi i zeme ju gi ne viena ar bent i viena sukrido kaskas? palidova koki issunte? o gi nieko tik raso straipsnus kad buvo atrasta egzo planeta panasi i zeme bla bla bla...
ra2 2014-04-28 10:39
- Kitos kilmės yra visa žemiška gyvybė, mokslininkai kompiuterių pagalba mėgina iššifruoti delfinų ar bezdžionių kalbą.
O_O 2014-04-28 11:13
Mes vis ieškom kitų protų, siunčiam apie save signalus į kosmosą, bet nesusimąstom, kad tie ATEYVEY gali būti ir ne visiškai draugiški. Patys galim prisišaukti civilizacinę katastrofą
ra2 2014-04-28 11:20
O_O 2014-04-28 11:25
Nebūsiu aš ramus, nes vistiek rasim kaip apie save pranešti
peeplt 2014-04-28 11:46
Gali būti ramus dar ilgai. Holivudo filmo scenarijai yra labai mažai tikėtini. Motyvas daug pažangesnei civilizacijai mums kenkti gali būti dvejopas. Ištekliai ir ir realios grėsmės jutimas. Nei vienu nei kitu atveju nesame išskirtiniai. Ištekliai mūsų sistemoje nėra unikalūs ir trenktis iš kito visatos galo vien dėl to tikrai neracionalu. Grėsmė iš mūsų pusės galėtų būti lyginama su įsibėgėjusios musės bandymu pakeisti traukinio judėjimo kryptį. Mes net savo gimtojoje sistemoje nesugebame laisvai judėti, ką ten kalbėti apie tarpžvaigždinę erdvę. Taigi galime rėkauti kiek norime. Niekam mes nebūsim įdomūs.
tautvydas.cepele 2014-04-28 13:15
Nepamirskime, jog civilizacijos kurios pazenge tiek, jog gali skorsti erdve beveik sviesos greiciu, turi visai kita supratima.. galbut jie mato visas multi visadaas, dimensijas, visai kitaip supranta gyvenima ir islikima, todel net nera poreikio ieskoti kitu gyvybiu. Kitaip tariant jei jie rado "dieva" jo irodyma, kas yra gyvenimas, kam dar ieskot kitu civilizaciju?
O_O 2014-04-28 13:18
Matau šnekėjai su jais
Unikali durnaropė 2014-04-28 13:29
Aš ir dabar su katėmis susimiauksiu ir susikalbam, o čia matai žiopliams kompiuterių prireikė... Tpfu kokie primityvai tie mokslinykai... _________________________________________________________________________________________________ p.s. kionigai, kaip matau, šios temos komentarų laukia toks pats likimas, kaip ir šiosios temos: viewtopic.php?t=33341 P.P.S. Šiaip Tė.eltė galėtų ir honorarą kokį išmokėti vvv2 - jis nepatingi ištaisyti klaidas, cituodamas kitus dalyvius su jų paliktomis klaidomis Nugis šaunuolis kokįs .
ra2 2014-04-28 13:42
- Taip, ir aš nežinau primityvesnio paaiškinimo: "paukščiai čiulba šiaip sau", būtent tik "mokslininkams" ir tinka "vyksta šiaip sau", "vyksta savaime", "windows išsivystė".
Unikali durnaropė 2014-04-28 13:51
Jo, sukūrė kai dinozaurai gyveno, paskui išmiro netykėtai, o per tuos daugel melejonų metų susiformavo dabartiniai žemynai ir antrasis bandymas įvyko afrikoj... .
Kirtiklis 2014-04-28 15:15
Klausimas redakcijai, ar galima kurti ir turėti kelis acc ir rašynėti iš jų? Ir nešerkit troliu, nes toks spamas bus, jau dabar bando provokuoti, bet niekas nesileidžia į tokias kalbas.
ra2 2014-04-28 15:30
- Ar gali jie atskristi, ar gali jie priimti mūsų radijo signalą po 500 metų, o gal čia "trolių" tema? p.s. .. kokiu pagrindu vieni du/trys dalyviai visus kitus viešai mokina, nesuprasdami, kad kokia tema, tokia ir diskusija? p.s.2 .. forume draudžiama vienam eiliniui dalyviui moderuoti kitą eilinį dalyvį, už taisyklių pažeidimą skiriama nuobauda.
Atk 2014-04-28 17:37
Nežemiškos būtybės bendrauja mintimis, jos daug kontaktuoja su įvairiais žmonėmis mintimis, bet tiesiogiai į kitos civilizacijos vystymąsi nesiškiša, nes tai bus neharmoninga, jie nedaro to, kas neharmoninga, tai tik kol kas žmogus daro tai, kas neharmoninga, naikina net savo Žemę ir taip toliau.
immortallt 2014-04-28 17:50
O gal gyvybės yra kitokių formų ir mes vieni kitų technologijų nesuprastume, gal net gyvybė pati vystosi kitaip. Gal jų pagrindas yra kultūrinis ir emocinis. Galų gale, gal yra koks paktas tarp išsivysčiusių civilizacijų nesikišti į kitų civilizacijų gyvenimą kol nepasiekia tam tikro technologinio lygio ir supratimo apie visatą ir savo ryšį su aplinka.
Atk 2014-04-28 17:54
Žmogus vystėsi labai ilgą tarpą laiko, kol jis išsivystė, tai labai didelis periodas evoliucijos, žmogaus kūnas vystesi, ten tiek nulių po vieneto, kad toks skaičius sunkiai galvoj tilps, metų. Bet sielą materialus kūnas nuo Dievo gavo ne taip jau seniai (gal prieš 5-100 tūkstančių metų), o siela kaupia visą patirtį ir gali keltis iš kūno į kūną, dėl ko žmogus turi savybę nemirtingumo, ko neturi niekas kitas Visatoje. Dėl patirties sieloje, vaikas jau nuo mažens bus linkes daryti tam tikrus veiksmus, turės polinkį, nuo ko atsiranda talentingi vaikai, kol kas su šituo galima ginčytis, bet paskui tai bus panašu, kaip ginčytis... kad Žemė yra plokščia, o ne apvali. Ir todėl ne vien auklėjimas viską sprendžia, jei siela turi geros daug patirties, tai vaikas ir be auklėjimo bus linkęs daryti gerus darbus, o jei neigiamos daug turi, tada ir su geru auklėjimu jį bus sunku labai perauklėti ir nepavyks perauklėti per 18 metų, kad ir kaip ten auklėtų, nes gali būti tokia patirtis neigiama, kad jam iki gyvenimo galo bus labai sunku save perauklėti arba galės pasiekti ribą, kada praras galimtbę savarankiškai vystytis, toks žmogus jau niekada negrįž į Žemę, nes kad ir kur jis atsirastų, kokioj šeimoj, kokiom sąlygom, neįmanoma bus pakeisti jo neigiamos patirties. O taip teisingai daug ką pasakei, žmogus kol kas labai jaunas palyginus ir jei kažko nematai, nereiškia, kad to nėra. Civilizacijų nežemiškų labai daug Visatoje. Jis (žmogus) tik iš vystyklų išlindo vaizdiai sakant ir jau mano, kad gali daryt neklystamas išvadas.
Unikali durnaropė 2014-04-28 18:38
O aš esu Deivas, inžengęs primato kūnan ir sau smagiai laidžiu atostogus. Ir taip jau kelintą tūkstantmetį poilsiauninuos. Atsibodo sėdėt prie "kompo" ten aukštybėse ir reguliuot šitų primatų gyvenimus, kad nebūtų chaoso ir betvarkės. Retsykiais laidžiu sau ir paišdykaut, pakurstyt vieną kitą žariją, va kodėl žemėj siaučia baubai siaubai - stichijos, pasauliniai karai ir kitokios negandos. P.S. ir jokio ten geriečio danguj, ar blogiečio požemiuos nėra . Viskam vadovauja vienas ir tas pats "būvis" . Tenai ir mūsuos būna tokie reiškiniai, kaip pė.mė.es'ai . Taip sakant nuotaikų metamorfozės . Kaip išaiškino vyriausiasisisisis Tė.eltė teismo teisėjas "nulis" - galima .
Kirtiklis 2014-04-28 21:01
LT patarlė "Vagie, kepurė dega..."
Justraz 2014-04-28 22:55
Nu nežinau, ką jūs čia visi nesamones paistote, žinoma straipsnis nėra labai moksliškas, nu bet jau komentarai tai ..... Paskaitau ir nusiviliu žmonija labiau nei norėčiau ...