Ateiviams į Žemę dar per anksti: žmonija per daug buka ir religinga

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

AT 2014-05-08 14:39
Pagal straipsni atrodo, kad profesorius nera proto bokstas. Buna tokiu, kurie gauna laipsnius ne uz prota, o uz darbstuma. Apklausa atliko tarp studentu ir nustate, kad zmonija kvaila. Buvo, yra ir bus, kad tik nedidelis procentas visu zmoniu tampa mokslininkais, nebent ateity ismoksime manipuliuoti smegenimis. O is kitos puses tegu tie ateiviai galvoja ka nori, tegu laikosi kokiu tik nori principu, bet mums tai netrukdo patiems aktyviai ju ieskoti.
O_O 2014-05-08 14:56
Religijos bukagalviams, net ir prieš akis nukritę ateiviai nepadėtų. 'Dievas sukūrė žmones, sukūrė ir ateivius'...
geras1448 2014-05-08 14:57
Aišku, kad per daug buka. Mes net necivilizuoti kolkas, o ką čia dar kalbėt apie kažkokius ryšius su gyvantymis iš kitur?..
bahuriux 2014-05-08 15:13
Na ir ka cia blogi rezultatai? Zinoma nera puikus, bet geri.
lucy 2014-05-08 15:33
Taigi buvo straipsnis, kuris matematiškai įrodė, jog nukeliauti kur nors toliau, net teoriškai neįmanoma, be "wormhole", nes norint kažkur toliau nukeliauti net ir turint tobulą konverterį masė į energija, reiktų daugiau masės negu pačio laivo masė. + visata plečiasi taigi lėtai ir ilgai keliauti taip pat atkrenta. Dėl wormhole keliavimo, galbūt jos yra juodosios skylėse, bet niekas neaišku po kol kas. Manau teoretikai per artimiausius 50 metų išsiaiškins ar iš tikro būtų įmanoma jomis keliauti, bet net ir tai būtų patvirtinta, manau sukurti prietaisą, kuris leistų tokiom kelionėm būtų visiškai neįmanoma, juo labiau pasiųsti gyvą būtybę. + energijos sąnaudos tikriausiai būtų kolosalios, taigi manau teks pasitenkinti saulės sistema dar ne vieną 10tį tūkstanmečių. Ir to čia atmetus galimybę jog mes nesusinaikinsim, nes valstybių vadovai kaip gaidžiai gali susikapoti nuo mažiausios kibirkšties(kubos raketų krizė), jiems milijonai žmonių gyvybių praradimas būtų vienas strateginio žaidimo "matchas". + ginklams tobulėjant ir pasaulyje įtampai augant, naftos rezervams senkant atrodo labai tikėtina.
kwest 2014-05-08 15:41
Tikrai taip, esame buki kaip bato aulas. o gaila...
Shinigami 2014-05-08 15:45
Tai, kad dalis žmonių net nėra pakankamai subrendusi sutikti kitu žmonių su kitomis pažiūromis. Tai ką čia kalbėti apie kitas gyvybės formas.
Algucis R 2014-05-08 15:55
Shinigami labai teisus. Bet dar pabandykim išsivaizduot kad mes ateiviai priskrendam žemę, nuo ko pradedam kontaktą ? Gerai būtų surast mokslininkus, nes jie dar bendradarbiauja tarp šalių, bet neduok dieve mūsų užsimanis kurios nors galingesnės valstybės valdžia ar armija, tada galas ir mum ir gal net visai žemei
ra2 2014-05-08 15:58
sabotan 2014-05-08 16:02
Kaip yra pasakyta vienas zmogus yra protingas, o mase kvaila. Na pvz artskristu ateiviai na ir tai pamatytu vienas zmogus ir neturetu kam to pasakyti na ziurint klo ateivei atskrido . Bet tigrai nebektum nerektum tave sukure dievas nebent esi religinis idiotas. O KAS BUTU JAI BERLYNE LAIVAS nusileistu o gi didziausia panika butu
immortallt 2014-05-08 16:27
Žmogus kompiuterį pradėjo normaliau naudoti prieš 30-40 metų. Iki tol, kompiuteris buvo kažkokia mistinė skaičiavimo mašina. Prieš 100 metų, automobilis buvo mistika ir manė, kad važiuojant didesniu nei 70km/h greičiu uždusi, nes negalėsi įkvėpti. Prieš 500 metų, elektra atrodė juodoji magija ir už tai būtum sukūrentas ant laužo. Tikrai manai, kad reikia 10,000 tam, kad suprastume visgi, ar įmanoma keliauti kosmosu patenkinamu greičiu?
kroitus 2014-05-08 17:46
Man tokia eretiška mintis kilo: o negali būti ir toks variantas, kad patys ateiviai galėtų būti kažkokie religiniai fanatikai, skelbiantys savo religiją kitoms civilizacijoms?
O_O 2014-05-08 18:11
Make us hole, Isaac...
immortallt 2014-05-08 18:13
Nebent tie ateiviai dėtųsi dievais, būtų pavergę kitas, mažiau išsivysčiusias tautas. Kitu atveju paaiškinti aukšto technologijų lygio ir archainės pasaulio sampratos - nepavyks.
Shinigami 2014-05-08 18:46
Religija tai tik ledkalnio viršunė. Nes dar yra politiniai, moraliniai ir kitokie įsitikinimai. Kas nelabai skiriasi nuo religiniu įsitikinimų. Plius reikia skirti tikinčiuosius nuo pamišėliu ekstremistu, kurie tave gyva gali sudeginti dėl savo religijos.
Mindaugas321 2014-05-08 18:52
Tikrai nemazai senariju yra panagrineti seriele '' Zvaigdiziu vartai ''(SG-1) O jaigu mes butume ateivei nukeleve taip toli '' Zvaigdziu vartai - Atlantida '' Cia situos serialus paminejau tik pajuokavimui bet paziurejus juos atrodo kad sitie straipsiai imamami butent is tu serialu...
demukazz 2014-05-08 19:33
Kone kiekviena nakti pries uzmigdamas permastau vel ir vel isnaujo tas pacias gobalias probelams ir ju sprendimo scenarijus ir pasekmes. Kontaktas mano vienas megstamiausiu. Daznai save pastatau i tokia role, jog kontaktas prasideda nuo manes. Tiksliau nuo manes priklauso ar toliau isvis vystysis kontaktas. Isivaizduoju tai kaip labai fundamentaliu ir filosofiniu klausimu testa, kuri man paveda atlikti svetimiaiviai. Ir gudru testa. Reikia gerai pasukti galva ir sudelioti ka as zinau, ka dar galima zinoti ir ko ne. Gyvenimiska patirtis suvaidina pagrindini vaidmeni mano sprendime/atsakyme. O klausimas yra labai paprastas: ar as manau/tikiu jog zmonija yra verta eiti toli? Suprask: nuo manes priklauso zmonijos likimas. Ir atsakymas neturetu sokiruoti: "kaip bendruomene mes esame apgailetini ir zalingi viskam ka prilieciam, todel "nauja pradzia" arba isvis zmonijos galas tinkamesnis variantas". O dabar truputi sugriziu prie temos. Mes, gyvybes formos, galime radikaliai skirtis. Ir ne tik technologiniu poziuriu, kas butu akivaizdu jiems su mumis susisiekus. Taciau psichologiniai ir socialiniai santykiai manau yra butu ta problema. Juk technologijos zmoniu nedaro protingesniais! Gal reiketu labiau skatinti individualuma, kad uzpyldyti sia nisa? Truputi su politikos pagalba sukontroliuoti medija ir trendus, kurie daro didele zala potencialiam jaunimo intelektui?! Deretu visiems zmonems suprasti kad visi standartai ir normos tera laikinas dalykas, priimtinas tik tai kartai ir tik toje geografineje vietoje? Derybu stalo su svetimiaiviais isvis gali ir nebuti, nes ju "sistemoje" reikalai taip nespredziami. Cia reiktu didelio lankstumo, kurio standartais grista sistema salinasi kaip velnias svesto vandens.
immortallt 2014-05-08 19:38
Šiaip gali juoktis, bet serialas SG yra daug remtasi būtent mūsų žiniomis. Aišku pripinta mistikos ir pan., nes tai serialas, bet daug sprendimų daryti būtent tariantis su mokslo žmonėm, o kaipgi galėtų būti. Individualumo skatinti jau nereikia. Prisiskatinom. Didžiausių narcizų karta auga, kurie žino tik teises, bet ne pareigas, kurie šika ant galvos ir jaučiasi kieti, nors patys nemoka absoliučiai nieko.
Pale Rider 2014-05-08 19:46
cia ziureiu keletas labai protingu ateistu lygina tikejima su kazkokiu kvailumu ir mazaprotiskumu..o neatrodo, kad per daug save iskelet ir dedates tokiais protingais, is tiesu budami tiesiog arogantiski siauraprociai. Na kita vertus jeigu jums tikejimas Dievu asocijuojasi su barzdotu dedule sedinciu ant debesies ir isisupusiu i balta marska, tai man jusu nuosirdziai gaila. Nereikia painioti tikinciuju su fanatikais ir radikalais. Visu pirma turi zmogaus viduje buti dvasia , o jeigu ten tuscia ir viskas bandoma gyvenime apskaiciuoti vien moksliniais paskaiciavimais, tai kur jus mielieji atsirasit kai mirsite? Taip iseina viskas , tustuma, busit tik trasos juodzemiui...tai man nuosirdziai gaila jusu ir nieku gyvu nenoreciau taip mastyti ir but tiesiog mesos ir kaulu gabalu, valdomu vien instinktu ir nerviniu impulsu
demukazz 2014-05-08 20:09
..."nieku gyvu nenoreciau taip mastyti" tai ir yra skirtumas tarp mokslo (faktu) ir religijos (tikejimo). Nori tu to ar ne, patinka tau tai ar ne, bet mokslas dirba vardan faktu ir niekam nesvarbu kas kuom tiki. Labai jau egoistiksas poelgis yra tiketi kaip "man labiau prie sirdies ar ba as to noreciau"...