Ateivių ieškotojai Marse sumedžiojo… "mešką"  (4)

Anksčiau iguanas, krabus ir kitą smulkią gyvūniją Marso nuotraukose identifikavę ateivių ieškotojai šįkart skelbia kaimyninėje planetoje aptikę neregėto dydžio grobį - "mešką".


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Panašu, kad nuotrauką su gyvūną primenančiu objektu Marse, Geilo krateryje užfiksavo marsaeigis „Curiosity“.

Svetainės UFOsightingsdaily.com redaktorius Scottas C.Waringas, komentuodamas šią nuotrauką, spėjo, kad meška tėra jauniklė, tačiau neryškioje nuotraukoje jis įžvelgė gyvio kailį. Tai – įrodymas, kad meška nėra kokia nors statula, o tikras gyvūnas.

„Yra aiški priežastis, kodėl NASA viešina nespalvotas nuotraukas – tam, kad nuslėptų gyvūnus ir augalus, kurie yra ryškių spalvų“, – teigė S.C.Waringas.

Tai nėra pirmas kartas, kai Marse pastebimi gyvūnus primenantys objektai: ateivių medžiotojai anksčiau skelbė kaimyninėje planetoje radę vorų, krabą ir net iguaną. Netrūko ir kitokių keistų atradimų: jie Marso platybėse pamatė gėlių, uogų, žmogaus veidą, žmogaus statulą, erdvėlaivį, net šviesoforą.

NASA kiekvieno tokio atradimo nekomentuoja, mat praktiškai visais atvejais nuotraukose būna užfiksuoti akmenys ar Marso gruntas, kurio forma primena žmonėms žinomus objektus.

Reiškinys, kuomet atsitiktinai susidaręs vaizdas ar garsas suvokiamas kaip žinomo objekto vaizdas ar garsas, vadinamas pareidolija. Pvz., dažnai atpažįstamų figūrų žmonės įžvelgia debesyse.

Nei buvusios, nei esamos gyvybės Marse įrodymų mokslininkai kol kas nerado, tačiau neseniai NASA paskelbė, kad šios planetos paviršiuje yra (labai sūraus ir šalto) tekančio vandens.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(14)
(51)
(-35)

Komentarai (4)