JAV reperis B.o.B. renka pinigus tam, kad atskleistų „melą ir sąmokslą“ apie Žemės planetą  (69)

Kad Žemė nėra plokščia, nebuvo paslaptis jau Antikos laikais. Bet JAV reperis B.o.B. sutelktiniu finansavimu renka lėšas palydovams, kuriais pabandys gauti priešingus įrodymus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Reperis, kurio tikrasis vardas Bobby Ray Simmons Jr, yra plokščios Žemės teorijos šalininkas. Ji teigia, kad Žemė yra diskas, o ne sfera.

Kai kurie plokščios Žemės teorijos šalininkai teigia, kad NASA samdo apsaugą, kad žmonės nenukristų nuo Žemės krašto.

Siekdamas surinkti 1000 000$* (720 000€) GoFundMe sutelktinio finansavimo svetainėje, B.o.B pasivadino „Flat Earth Bob“. Straipsnio rašymo metu fonde uvo surinkta kiek daugiau nei $3000, bet kampanija stiprėjo.

„Parodykit išlinkimą“

„Pradedu šį GoFundMe, nes noriu išsiųsti vieną ar net kelis palydovus, taip toli į kosmosą, kaip tik įmanoma, ar į orbitą kaip tik įmanoma, kad išvysčiau išlinkimą,“ sako jis video kreipimesi.

„Ieškau išlinkio,“ pridūrė.

B.o.B kalba apie išlinkį, nuolat pasikartojantį Plokščiažemių sąmokslo teorijose. Jos šalininkai tiki, kad jei Žemė iš tiesų apvali, tada Žemės išlinkimas turėtų būti labiau matomas plika akimi.

 

Tai ne pirmas kartas, kai reperis išsako savo abejones. 2016 metais jis Twitter paskyroje bendravo su žymiu astrofiziku Neil DeGrasse Tyson.

„Tarp miestų maždaug 16 mylių… kur išlinkimas?,“ sakė jis, parodydamas dangaus liniją horizonte.

„Kur išlinkimas? Prašau paaiškinti“.

Neil DeGrasse Tyson mielai tai padarė.

„Žemė išlinkimas iš tiesų blokuoja 150 pėdų [~45 m] Manhetene,“ rašė jis. „Bet dauguma miesto pastatų geroookai aukštesni“.

Kai kurie paaukojusieji B.o.B. kampanijai, išreiškė reperiui palaikymą.

„Kai/jei tai atliksi, pranešk," parašė asmuo, paaukojęs $20. „Bandžiau pasakyti žmonėms, kad išlinkimo nėra, todėl Žemė nėra apvali“.Kiti buvo skeptiškesni. „Štai $5, kad įsitikintum klysts,“ paliko komentarą kitas aukotojas.

 

bbc.com

* Iš pradžių buvo renkama 200000$, bet vėliau suma pakelta, siekiant atlikti daugiau bandymų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(15)
(27)
(-12)

Komentarai (69)