Vaikai netrukus turės daugiau nei du biologinius tėvus: tokio masto reprodukcinių technologijų taikymas būtų begalinis visomis kryptimis

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

kestutisz 2022-01-21 14:20
O kas yra "kiti nepageidaujami bruožai"? Visiškai moksliška būtų su tokiom idėjom išnaikinti ištisas rases nes na visada (dar nebuvo, kad taip nebūtų) kažkuriuo metu vienos būna madingesnės už kitas.
T 2022-01-23 09:18
Įsivaizduoju, užsisakai vaiką kuriam netobuli tavo gėnai būtu pakeisti į tobulus, bet tau pasako, kad visi tavo gėnai gali būti pakeisti į 10 - 1000 tobulesnių žmonių gėnų sąranką, tai tik tavo finansinių galimybių klausimas, o gal net valstybė viską konpensutu. Tai ką tada daryti? Man atrodo, kad dažniausiai moterys kurios gimdo ne nuo savo sutuoktynių tai daro tikslingai, nes nori gėnėtiškai geresnių vaikų. O taip manau todėl, kad moterys sugeba suvaldyti savo nėštumus.
AAA000 2022-01-23 15:33
as manau jus prastai suvokiat genu savybes. kaip jie veikia. ten per tevu linijas persiduoda is esmes pagrinde tik genu pazeidimai. o ne kazkokie mistiniai "nepageidautini" bruozai. ir butu genu atitaisymas i pradine veiklumo faze. o bruozus lemia paciu genetiniu savybiu ir galimybiu paslankumas. kuris yra jau ir taip - rusies viduje. pvz driezai gali geriau regeneruot galunes. ar pvz sakykim varliagyviai pradinese stadijose. o pas mus sitie genai sugadinti, nors ir yra. musu regeneracija mazesnio laipsnio. ir pan. mes net veziniu dariniu nebesugebam istaisyt - nors tai is esmes susikaupe genetiskai pazeistos lasteles. ir is jokiu "pageidautinu bruozu" tevu jus sito negausit cia gilesnio lygmens genetine problema. evoliucinis mechanizmas yra is esmes bendras visai gyvybei ir ten labai persipyne viskas. o genai tik kodavimo programa - kaip kokie windowsai ir reikia visokiu atnaujinimu, kad neuzsilenktu kompas... bet prieinama gyvenimo stadija - kai uzsilenkia organizmas vistiek... padetu tik nauja dnr atitaisymo perinstaliacija... genetikoje taspac lygiai... pazeidimai kaupiasi ir kaupiasi. kol teisinga lasteliu regeneracija pasidaro is esmes nebeimanoma. ir mirstama "nuo senatves". o jus kaip kokie rasistai apie kazkokius "nepageidautinus bruozus" svaigstat... odos kazkokia pirmine pigmentacija cia tik savybe, kuri skirtinguose regionuose skirtingai pakoreguota... pats genu rinkinys toks pat. as manau perderinus dnr negru ir sakykim paskui vel baltuoju gali tapt kiekvienas, po eilinio odos lasteliu atsinaujinimo cia gal savaites ar menesio begyje tas imanoma.
laukinis_lt 2022-01-23 23:33
Labai teisingai pastebėjo autorė, kad visa tai veda į eugeniką. Bet ji taip pat kalba apie jaudinančią perspektyvą. Čia verta prisiminti romane "Šuns širdis" profesoriaus Preobraženskio pamąstymus panašia tema: taip - tai moksliškai įdomu, bet kokia viso to prasmė, kai kiekviena boba tai gali padaryti kada panorėjus. O eugenikai išvystytų technologijų nereikia: tam pilnai pakanka "buitinių", nemokslinių priemonių, panašių, kurias taikė Hitleris. Tik toje jaudinančioje perspektyvoje būtų viskas rafinuočiau - tėvai būtų įsukti į vaikų "gerinimo" karuselę už paskutinius pinigus, o to padaryti nesugebančių tėvų vaikai susidurtų su kitos prasmės "jaudinančia perspektyva".
HardAxe 2022-01-24 00:27
pradėkim nuo to, kad jei tėvai turi genetiškai paveldimą ligą, galima būtų jos išvengti.
kestutisz 2022-01-24 12:22
Gal net labiau "The Outer Limits" Unnatural Selection (1996) klausimas - bandytum gerinti jei būtų ir visai nedidelė klaidos tikimybė?