4 didžiausios šiandieninės „popierinių tigrų“ armijos pasaulyje – nors atrodo kaip tikros supergalios, realiai tai tik patrankų mėsa (Video)  ()

1946 m. pirmininkas Mao išpopuliarino terminą „popierinis tigras“, kad apibūdintų dalykus, kurie atrodo nepaprastai galingi, bet negali atlaikyti vėjo ir lietaus. Iš pradžių jis pavartojo šią frazę apie naują atominę bombą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Laikui bėgant jis pradėjo naudoti „popierinį tigrą“, kad aptartų kitus Jungtinių Valstijų aspektus, įskaitant JAV armiją: „Išvaizda tai labai galinga, bet iš tikrųjų nėra ko bijoti“. Mao daug ką apibūdino kaip „popierinius tigrus“, įskaitant Kinijos nacionalistų lyderį Chiang Kai-sheką ir (atgaline data) Japoniją bei Hitlerį.

Šiandien šis terminas reiškia viską, kas atrodo stipresnis, nei yra iš tikrųjų. Taip daug lengviau apibūdinti, kokios iš prigimties silpnos gali būti šios ginkluotosios pajėgos, nepaisant to, kaip jų stiprumas atrodo popieriuje.

Štai 4 didžiausios šiandieniniame pasaulyje „popierinių tigrų“ armijos:

1. Rusija

Pripažinkite, kad visi buvo gana tikri, kad Rusija bus šio sąrašo viršūnėje. Nuo didelės Rusijos armijos visas pasaulis drebėjo daugiau nei 15 metų. Kremlius įžygiavo į Pietų Osetiją ir Sakartvelą 2008 m., o pasaulis beveik nieko nedarė, nes nenorėjo jų provokuoti. Tas pats nutiko 2014 m., kai rusai užėmė Krymą. Kai 2022 m. Rusijos ginkluotosios pajėgos visu pajėgumu įsiveržė į Ukrainą, ukrainiečiams jau buvo gana.

Youtube sprogdinantis ir lietuvių puikiai vertinamas! Štai ką sugeba 5in1 robotas iš „Xiaomi“ ekosistemos (Video, „Roidmi EVA“)
5897 3

„ROIDMI EVA“ yra „Xiaomi“ ekosistemos kompanijos produktas, sulaukęs stulbinamo dėmesio ir sėkmės. Ir dabar šis neregėtų galimybių įrenginys už specialią kainą.

Išsamiau

Pasirodo, jei Rusija negali greitai laimėti prieš kaip atrodė prasčiau treniruotą, silpną ar šiaip nepasiruošusią kaimynę, ji negali laimėti išvis. Ukrainiečiai, skyrę laiko treniruotis kovai, Donecko srityje kovojo su Rusijos remiamais separatistais. Kai rusai nusprendė įsikišti, taip nudegė, kad šauktinius meta į mėsmalę jau trečią kartą po Antrojo pasaulinio karo.

2. Kinija

Taip, keista, kad šalis, kuri sukūrė terminą „popierinis tigras“, gyveno pakankamai ilgai, kad taptų viena iš jų. Kinijos Liaudies Respublika turi didžiausias pasaulyje ginkluotąsias pajėgas pagal aktyvių karių skaičių. Kinija, turinti du milijonus ginkluotų vyrų ir moterų, gali atrodyti kaip didžiulė jėga, kuri tikriausiai nebijo užimti Taivano, Spratlio salų ar net kovoti su užsienio varžove.

 

Nors du milijonai yra stulbinančiai bauginantis žmonių skaičius, svarbu atsiminti, kad bendras pajėgų skaičius neatitinka pilnai paruoštų kovinių pajėgų. Tikriausiai yra mažiau nei 50 % karių parengtų kovai, o jų kovos efektyvumas yra visiškai nežinomas. Taip yra todėl, kad Kinija pastaruoju metu neišbandė savo armijos tikroje kovoje.

Kinijos komunistų partija laimėjo Kinijos pilietinį karą, tačiau svarbu prisiminti, kad tai įvyko 1949 m. ir jie kovojo su kitomis Kinijos pajėgomis. Kai kinai susikovė su amerikiečiais Korėjoje, jie patyrė monstrinių nuostolių. Žinoma, dėka didžiulės karių masės kinams pavyko vėl nustumti JAV iki 38-osios lygiagretės Korėjoje, tačiau dėl to daug žmonių turėjo mirti, kad tai padarytų. Nuo tada Kiniją nugalėjo Vietnamas, Indija ir Sovietų Sąjunga.

Didžiausios PLA pergalės buvo pasiektos prieš Tibetą, Somalio piratus ir „Islamo valstybę“.

3. Šiaurės Korėja

 

Korėjos Liaudies Demokratinė Respublika, dar žinoma kaip Šiaurės Korėja, dar vadinama Pragaru Žemėje visiems, kurie iš tikrųjų ten turi gyventi, gali pasigirti ketvirta pagal dydį pasaulio armija, kurioje yra 1,2 mln. karių. Šiaurės Korėjos kariuomenė kenčia nuo daugybės problemų (netinkamos mitybos, sulėtėjusio augimo, atsargų trūkumo), tačiau labiausiai kenčia nuo to, kad savo kariams sunaudoja daugiau kulkų nei bet kuris priešas.

Kaip ir Kinija, KLDR nekariavo tikro karo nuo šeštojo dešimtmečio, o didžiąją kovos patirtį sukaupė šaudydami į Pietų Korėjos salas ir žvejus. Be to, visi jos orlaiviai yra arba iš to paties laikotarpio, kaip ir Korėjos karas, karinis jūrų laivynas nėra naudingas niekam, išskyrus narkotikų kontrabandininkams, prekeiviams žmonėmis ir kitokio plauko nusikaltėliams.

Jei ne branduoliniai ginklai ir vis platesni gebėjimai juos pristatyti, Kim Jong Uno juodosios rinkos atsiskyrėlių karalystė jau dabar būtų sugriuvusi kaip kortų namelis.

4. Pakistanas

 

Kai kuriuos žmones gali nustebinti sužinojus, kad Pakistanas turi šeštas pagal dydį ginkluotąsias pajėgas pasaulyje. Taip pat gali nustebinti faktas, kad nepaisant daugiau nei 650 000 karių savo ginkluotosiose pajėgose, jis vis dar keturiomis vietomis atsilieka nuo pagrindinės priešiškos Indijos. Turbūt geriau, kad Pakistanas netaptų per didelis prieš savo kaimynę Indiją, nes kiekvieną kartą, kai tai daro, jis yra linkęs patirti didelius savo kariuomenės, karinio jūrų laivyno ir oro pajėgų nuostolius.

Sunku įsivaizduoti, ką iš tikrųjų daro šie 650 000 karių, turint galvoje, kad jie negali kontroliuoti didžiulio teroristinių grupuočių skaičiaus savo gentinėse teritorijose. Blogiausia dalis susidūrus su Pakistano armija yra apsispręsti, ką daryti su visais karo belaisviais. Istoriškai Pakistano kariuomenė pasiekia tik vienu metu pasiduodančių karių skaičiaus rekordus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(30)
(1)
(29)

Komentarai ()